משרד הבריאות מעדכן כי על פי דיווח של השירות המטאורולוגי, החל מהיום (רביעי) צפוי עומס חום קיצוני שיתבטא במזג אוויר חם מהרגיל.
משרד הבריאות קרא לציבור הרחב, לאוכלוסיית הקשישים ולחולים במחלות כרוניות בפרט, להקפיד ולהימנע ככל האפשר מחשיפה לחום ולשמש, להימנע ממאמץ גופני שאינו הכרחי, להקפיד לשתות מים ולהימצא, ככל האפשר, במקומות ממוזגים.
עוד המליץ בנוסף כי נהגים יעצרו מידי פעם להתרעננות. לשוהים תחת כיפת השמיים מומלץ לחבוש כובע רחב שוליים, ללבוש בגדים בהירים ונוחים ולמרוח קרם הגנה.
משרד הבריאות הזכיר כי אין להשאיר תינוקות, ילדים, קשישים וחסרי ישע ברכב שאיננו ממוזג וללא השגחה. בנוסף, אין להשאיר בעלי חיים ברכב או במבנה ללא מים וללא אוורור וטמפרטורה סבירה.
בתוך כך, יש לשים לב כי בעומס חום תיתכן אפשרות לפתח מכת חום, המתרחשת כאשר הגוף לא מסוגל לקרר את עצמו בסביבה החמה. הסיכון לפתח מכת חום גבוה יותר בגיל המבוגר, בגילאי 4-0, בחולים במחלות לב וכלי דם, באנשים הסובלים מהשמנת יתר, בחולים במחלות כרוניות אחרות, במטופלים בתרופות מסוימות, ובעת מחלה חריפה או התייבשות.
כשיש מזג אויר שרבי מומלץ לא לצאת לטיולים בטבע, במידה והחלטתם כן לצאת יש לפעול בהתאם להמלצות הבאות: