לחוות נורמליות במציאות לא נורמלית: אינטימיות זוגית בעת מלחמה

מדינת ישראל נמצאת במציאות לא קלה, מציאות של מלחמה - וכמו בכל סיטואציה של מתח וקושי, כל אחד מתפקד ומגיב בצורה שונה. הדברים יפים לא רק בכל הקשור לתפקוד היומיומי, אלא גם בהיבטים מדוברים פחות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לחוות נורמליות במציאות לא נורמלית: אינטימיות זוגית בעת מלחמה
לחוות נורמליות במציאות לא נורמלית: אינטימיות זוגית בעת מלחמה | צילום: Shutterstock

הכתבה נכתבה בשיתוף או-מד מדיקל בע"מ

"כולנו מושפעים מהמצב הנוכחי, מי יותר ומי פחות - וכל תגובה היא נורמלית. פעילות מינית היא גם דרך התמודדות, וחשוב להבין שייתכנו פערים בין בני הזוג בחשק המיני בתקופה שכזו. חשוב לא לאבד לגמרי את האינטימיות הזוגית - לתת חיבוק, נשיקה או ליטוף, גם אם הם אינם מביאים בסופו של דבר למגע מיני מלא".

במלחמה השגרה משתבשת, וחשוב שהגבר יפנים שאין 'ציפייה' ממנו לעשות בדיוק כל מה שעשה בעבר, לרבות בפן המיני. זה לא הזמן להיות 'הכי טוב' במיטה, ויותר חשוב לייצר אינטימיות שמתאימה לשני בני הזוג. מחקרים בתחום מדעי המוח מצאו כי מגע גופני מאדם אהוב מציף במוח הורמונים המשחררים תחושות אושר ורוגע בגוף (כמו דופמין ואוקסיטוצין) - ולכן למגע הגופני, גם ללא יחסי מין מלאים, יש חשיבות כה רבה, ובעיקר בתקופות מתוחות.

הכתבה נכתבה בשיתוף או-מד מדיקל בע"מ

תגיות:
אין אונות
/
זקפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף