כמה עובדות שחשוב לדעת:
לא צריך לאכול קולגן כדי שהגוף יבנה קולגן, הוא עושה את זה בקלות מחלבונים אחרים. כמות הקולגן שהגוף בונה היא פי מאות עד אלפים יותר ממה שיש בכמוסות קולגן.
בנוסף, הקולגן בכמוסות מפורק לאבני בניין במעיים שלנו, והגוף מתייחס לכמוסות (שהן ממילא בכמות זניחה) כמו לכל אוכל חלבוני אחר.
סיפור המחשה לדוגמה:
הילה, אופה 100 עוגות ליום לפרנסתה במשך כל החיים. בגיל 55 היא מחליטה שמספיק לה והיא תייצר רק עשר עוגות במקום 100. גם אם תשלחו לה משאית של קמח, סוכר וביצים, היא עדיין תייצר רק עשר. המשאית מיותרת. היא תזרוק את תכולת המשאית לפח כי אין לה מה לעשות עם זה. כך גם הקולגן – הגוף מחליט לייצר פחות ולא יעזרו כמוסות.
שני דברים לסיום:
1. איך בכל זאת גורמים לעור לייצר יותר קולגן? כנראה בעזרת טיפול קוסמטי נכון על ידי קרמים מיוחדים שגורמים לחידוש העור.
2. ואיך זה שמי שמוכר קולגן אומר שיש מחקרים שמוכיחים שזה עוזר? יש סיכוי שהמחקרים הללו ממומנים (ואם תרצו הרחבה בנושא כנסו לסיכום אונליין של מכון דוידסון במכון וייצמן).