ט"ו בשבט הגיע: למה דווקא פירות יבשים? והאם זה כדאי?

תאנים, צימוקים, תמרים, משמש, שזיף, בננה, חמוציות ועוד. כיצד הפכו הפירות היבשים לסמל מרכזי בט"ו בשבט, מהם הערכים התזונתיים שלהם ואיך תוכלו לשלב אותם בארוחת החג ובתזונה היומיומית?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פירות יבשים. לא רק בט"ו בשבט
פירות יבשים. לא רק בט"ו בשבט | צילום: pikrepo
4
גלריה

ט"ו בשבט הגיע – חג לאילנות וגם ה-חג לחובבי הפירות היבשים. רובנו נהנים מתמרים, צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, אננס, חמוציות בננה צ'יפס ועוד. לפירות היבשים יתרונות ברורים של חיי מדף ארוכים, טעם מתוק וטעים ומהווים אופציית נשנוש מועדפת, כחטיף או כארוחת ביניים.

תמרים מיובשים
תמרים מיובשים | צילום: Pixabay
אננס מיובש
אננס מיובש | צילום: pikrepo

מעבר לתוספת הסוכר שיש בחלק מהפירות היבשים, לחלקם מוסיפים גם צבעי מאכל מלאכותיים, חומרי הזגה עבור מראה מבריק, חומר משמר ואפילו תוספת שמן שלעיתים מגיע מתהליך טיגון. חומרים אלו משפרים את צבעם של הפירות, מונעים חמצון וקלקול ומאריכים את חיי המדף שלהם.

משמשים מיובשים
משמשים מיובשים | צילום: Pixabay

כל שכן, פירות יבשים עשירים בסיבים וערכים תזונתיים, תורמים לתחושת השובע ובכך יכולים לסייע בשמירה על משקל בריא, תורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם, ולמניעת מחלות ודלקות במערכת העיכול ואף סוגים מסוימים של סרטן. בנוסף הם מהווים מקור מצוין לאשלגן ומגנזיום.

הדרך הנכונה ליהנות מפירות יבשים

תגיות:
ערכים תזונתיים
/
יהדות
/
ט"ו בשבט
/
מתכונים לפסח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף