ט"ו בשבט הגיע – חג לאילנות וגם ה-חג לחובבי הפירות היבשים. רובנו נהנים מתמרים, צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, אננס, חמוציות בננה צ'יפס ועוד. לפירות היבשים יתרונות ברורים של חיי מדף ארוכים, טעם מתוק וטעים ומהווים אופציית נשנוש מועדפת, כחטיף או כארוחת ביניים.
מעבר לתוספת הסוכר שיש בחלק מהפירות היבשים, לחלקם מוסיפים גם צבעי מאכל מלאכותיים, חומרי הזגה עבור מראה מבריק, חומר משמר ואפילו תוספת שמן שלעיתים מגיע מתהליך טיגון. חומרים אלו משפרים את צבעם של הפירות, מונעים חמצון וקלקול ומאריכים את חיי המדף שלהם.
כל שכן, פירות יבשים עשירים בסיבים וערכים תזונתיים, תורמים לתחושת השובע ובכך יכולים לסייע בשמירה על משקל בריא, תורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם, ולמניעת מחלות ודלקות במערכת העיכול ואף סוגים מסוימים של סרטן. בנוסף הם מהווים מקור מצוין לאשלגן ומגנזיום.