אוכל לנפש: האם שילוב של מתוקים בתפריט היומי בריא או מזיק? | ד"ר מאיה רוזמן

לא פעם אנו מתלבטים האם לאכול את השוקולד, סוכריית הגומי או הגלידה - או לוותר מאחר והקלוריות ישבשו את תהליך השמירה על המשקל. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה האם כדאי - או אולי עדיף שלא - לשלב מתוקים בתפריט

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ממתקים
ממתקים | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
ממתקים, אילוסטרציה
ממתקים, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג

לקחו 334 אנשים בריאים בבריטניה, והזליפו לאף שלהם וירוס של נזלת! בדקו על ידי שאלונים את המצב הנפשי שלהם, אלו שהיו יותר שמחים – נדבקו פחות. נמצא כי תחושת שמחה גורמת להפרשת חומרים במוח שעוזרת להתמודד טוב יותר עם מחלות.

מחקר נוסף שבדק 10,000 משתתפים, מצא כי אנשים עם גישה חיובית מאריכים שנים ונדבקים פחות במחלות, כי סטרס מחליש את המערכת החיסונית. אם במקרה מה שמגדיל את הגישה החיובית שלכם לחיים זה שאפשר הכל אבל במידה הנכונה – לכו על זה.

שוקולד מריר, אילוסטרציה
שוקולד מריר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

מה זה אוכל לנפש? אצל כל אחד זה משהו אחר. יש שייבחרו עוגה או שוקולד, יש שיעדיפו צ'יפס או פיתה עם חומוס. אפשר לשלב כל דבר, ועדיין לשמור על תפריט בריא שמכיל את כל הוויטמינים וכל נוגדי החמצון שחשובים למערכת החיסון.

תגיות:
שוקולד
/
בריאות
/
ממתקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף