אחת ולתמיד: חלמון או חלבון - איזה חלק בביצה בריא יותר? | ד"ר מאיה רוזמן

ביצת עין, חביתה, קשה, רכה או מקושקשת - כולנו צוריכם ביצים אך האם תהיתם פעם איזה חלק בה בריא יותר: החלמון או החלבון? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה על מוצר המזון הבסיסי שיש במקרר של כולנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ביצה מבושלת
ביצה מבושלת | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
ביצה, אילוסטרציה
ביצה, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

בצהוב של הביצה יש קצת יותר חלבונים, בצהוב יש ברזל, אבץ, ויטמין B12 וגם לציטין שחשוב לזרימת דם תקינה ומונע (כן, מונע) מחלות לב.

בלבן יש רק מים וחלבונים, וכמות החלבונים קצת יותר נמוכה מאשר בצהוב, בלבן יש גם מעט מאוד קלוריות – כ-17 קלוריות לאחד, ולכן אפשר להגדיל חביתה אם עושים ביצה אחת שלמה ועוד לבן או שניים, בלי תוספת משמעותית של קלוריות.

תגיות:
בריאות
/
ביצים
/
חלבונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף