סוד בריאותי מפתיע: כך תורידו את רמות הסוכר בדם בלי תרופות | ד"ר מאיה רוזמן

קינמון הוא אחד מהתבלינים שרבים מאתנו מחזיקים במטבח אך לא בהכרח עושים בו שימוש. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה למה כדאי לנו להתחיל לצרוך קינמון על בסיס קבוע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קינמון
קינמון | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

קינמון נחשב לתבלין שמפחית את הסוכר בדם, קבוצת חוקרים החליטה לבדוק שוב את הנושא, והתוצאות פורסמו בגיליון של החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית.

במחקר נתנו למשתתפים בעודף משקל ועם טרום סוכרת – כפית קינמון כל יום במשך ארבעה שבועות. אחרי כן למשך ארבעה שבועות נוספים, הם לא קיבלו כפית קינמון.

קינמון
קינמון | צילום: אינג אימג'

בדקו את כמות הסוכר של המשתתפים בצום וגם אחרי הארוחה, ועל פי התוצאות – צריכת הקינמון הפחיתה את רמות הסוכר בדם. גם רמות הטריגליצרידים ירדו בזמן נטילת תוספת הקינמון.

לא נצפו כאבי בטן או בעיות עיכול לאחר כמות כזו של קינמון ליום. לטענת החוקרים, מדובר בתוספת זולה וזמינה לכולם והם אף ממליצים לשלב קינמון בתפריט היומי.

קינמון
קינמון | צילום: אינג'אימג'

אני מוסיפה עוד משפט אחרון לתשומת לב – הקינמון מפחית את הסוכר בדם לכמה שעות, כלומר כל עוד רוצים את ההשפעה שלו צריך לצרוך ממנו ממש כל יום ולא "פעם ב...". אם טעים לכם אפשר למשל להוסיף אותו לדייסת שיבולת שועל בבוקר, או לשייק חלבון אם אתם שותים כזה, או אפילו לקפה/קקאו חם.

תגיות:
בריאות
/
סוכר
/
קינמון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף