מחקר מצא: אלה המזונות בארוחת הבוקר שיסייעו לשיפור הזיכרון | ד"ר מאיה רוזמן

כולנו רוצים לשמור על הזיכרון שלנו לאורך זמן. אז מסתבר שיש כמה מזונות שכדאי לאכול לארוחת בוקר כדי לשפר את תפקוד המוח. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה התוכנית הרדיו שלה על מה שכן כדאי לאכול ומה שלא כדאי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינג אימג'
3
גלריה
הלוואי שיאכלו את כל זה. ארוחת בוקר לבית הספר
הלוואי שיאכלו את כל זה. ארוחת בוקר לבית הספר | צילום: אינגאימג'

במחקר בו בדקו את ארוחת הבוקר של כ-3000 משתתפים, נמצא שהארוחה שהכי תורמת לזיכרון הייתה זו שהכילה:

- חלבונים: ביצה / גבינה / יוגורט וירקות

- קפאין: שיפר זיכרון והגדיל את הריכוז

- מים: חוסר נוזלים הפחית את תפקוד המוח, מומלץ לשתות כוס מים לפני הארוחה.

- אומגה 3: תורמת לשיפור הזיכרון עיקר בגילים מבוגרים. נמצאת בכמות גבוהה באגוזי מלך (גם בדגים אבל זה כמובן פחות מתאים לארוחת בוקר).

אומגה 3, אילוסטרציה
אומגה 3, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג

אז נסו זאת בעצמכם:

ארוחות דיאטטיות מומלצות לדוגמה (כוס מים לפני הארוחה):

חביתה, פרוסת לחם קל אחת, סלט עגבניות קטן, שני חצאי אגוז מלך, קפה

חצי קופסת קוטג' + פלפל אדום + 2 פריכיות כוסמת, שני חצאי אגוז מלך, קפה

יוגורט חלבון עם כף פירות יער, שני חצאי אגוז מלך וכף שיבולת שועל, קפה

תגיות:
ארוחת בוקר
/
בריאות
/
זיכרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף