לפני שנים רבות, מי שהחליט על "גמילה מגלוטן" ירד במשקל, כי וויתר על לחמים, קרואסונים, פיתות, בורקס, פיצות, פסטות. היום בכלל לא צריך לוותר עליהם גם אם נמנעים מגלוטן. אפשר למצוא בכל סופר את אותם המוצרים ללא גלוטן, כולל וופלים, בורקס, ומאפים ללא שום יתרון בריאותי וללא פחות קלוריות.
צריך לשים לב שיש אנשים שמעידים על כך שוויתור על גלוטן תורם להם להפחתת נפיחות בבטן. אבל - מחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית מצא שמי שנמנעו מגלוטן ללא צורך רפואי, צרכו הרבה יותר פחמימות ריקות ויותר קלוריות, והגדילו את הסיכון למחלות לב.
אם במקום החיטה בוחרים בפחמימות איכותיות כמו קטניות (פסטות מקמח קטניות), כוסמת, קינואה ולהקפיד על צריכת החלבונים והירקות.