חשבתם שסוג המזון הזה דיאטטי? בדיוק ההפך - אל תעשו את הטעות הזו | ד"ר מאיה רוזמן

אז נכון שאנחנו יודעים שמזונות מקמח לבן גורמים לנו להשמין ומגבירים את הסיכון לחלות במחלות. אך מסתבר שהתחליפים שלהם - שיש לנו נטייה לחשוב שהם בריאים לנו - לא בריאים במיוחד. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ללא גלוטן
ללא גלוטן | צילום: רענן כהן
3
גלריה
ללא גלוטן
ללא גלוטן | צילום: אינגאימג

לפני שנים רבות, מי שהחליט על "גמילה מגלוטן" ירד במשקל, כי וויתר על לחמים, קרואסונים, פיתות, בורקס, פיצות, פסטות. היום בכלל לא צריך לוותר עליהם גם אם נמנעים מגלוטן. אפשר למצוא בכל סופר את אותם המוצרים ללא גלוטן, כולל וופלים, בורקס, ומאפים ללא שום יתרון בריאותי וללא פחות קלוריות.

צריך לשים לב שיש אנשים שמעידים על כך שוויתור על גלוטן תורם להם להפחתת נפיחות בבטן. אבל - מחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית מצא שמי שנמנעו מגלוטן ללא צורך רפואי, צרכו הרבה יותר פחמימות ריקות ויותר קלוריות, והגדילו את הסיכון למחלות לב.

מאכלים עם גלוטן
מאכלים עם גלוטן | צילום: אינגאימג'

אם במקום החיטה בוחרים בפחמימות איכותיות כמו קטניות (פסטות מקמח קטניות), כוסמת, קינואה ולהקפיד על צריכת החלבונים והירקות.

תגיות:
דיאטה
/
בריאות
/
ללא גלוטן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף