החלבונים בביצה מדורגים במקום הראשון מכל המזונות מבחינת האיכות וההתאמה שלהם לבניית השרירים שלנו, למערכת החיסון ואפילו למניעת נשירת שיער. הרכב החלבונים בביצה יותר טוב גם מבשר, דגים או מוצרי חלב כך שבסופו של דבר לרוב האנשים כדאי לאכול כל יום ביצה, כשמדובר בצמחונים 2-3 ביצים זה גם בסדר גמור (כמובן בהתאם לתפריט שלנו ולפי ספירת קלוריות וחלבון).
מה עם הכולסטרול? היום כבר יודעים שאין תמיד קשר בין הכולסטרול שאוכלים לבין רמת הכולסטרול בדם, ולפעמים עליה בשומני הדם נובעת מבעיה גנטית בכבד או מעודף משקל. גם למי שסובל מעודף כולסטרול כדאי לשלב ביצה בתפריט, אפילו אם במידה מוגבלת.
חשוב להדגיש, שכל הוויטמינים והמינרלים וגם כל השומן והכולסטרול, נמצאים בחלמון של הביצה. ולא רק זה - בחלמון, הצהוב, יש כמות גדולה יותר של חלבונים מאשר בלבן של הביצה. בחלק הלבן יש בעיקר מים ומעט מאוד חלבונים, גם מעט מאוד קלוריות.
ברוב המקרים החלמון הכתום הוא מצבע מאכל, טבעי או לא טבעי, שהיה בתערובת שהתרנגולת אוכלת. בכל מקרה – צבע החלמון לא משפיע על איכות הביצה.
לא ממש. הגוף מקבל פחות או יותר את אותה כמות של ויטמינים ומינרלים, אבל יש הבדל משמעותי מבחינת הקלוריות. בביצה קשה רק 80 קלוריות, בחביתה במטוגנת או בשקשוקה ביתית כבר מעל 150 קלוריות, באומלט משתי ביצים כפי שמוגש בבתי קפה זה מגיע ל-400 קלוריות לא כולל תוספות, ובמנה של שקשוקה בבתי הקפה בגלל השמן, הרסק והירקות - יש 700-800 קלוריות (לא כולל עוד 200 הקלוריות של הלחם בצד, מנה כזו מגיעה לאלף קלוריות, הרבה יותר ממנה של פלאפל).