עשירים בוויטמינים ומינרלים: כל הסיבות לאכול דגים ולמה לא כדאי לטגן אותם | ד"ר מאיה רוזמן

על האש, מבושלים או אפויים - ישנן דרכים רבות להכין דגים אך ישנה גם שיטה אחת שלא מומלצת כלל מאחר והיא הורסת את כל הטוב שיש בהם. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה על היתרונות שבאכילת דגים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
דגים
דגים | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
דגים
דגים | צילום: אינגאימג'

הדגים מהווים מקור חשוב לחלבון בתזונת האדם. במאה גרם של דג בממוצע 18% חלבון איכותי החשוב לבניית הגוף והשרירים. דגים מכילים גם כמות יפה של ויטמין B12, שחשוב לבניית מערכת העצבים, תפקוד המוח, מניעת אנמיה וחולשה, וגם ויטמין D שדרוש לספיגת הסידן מן המעיים ולבניית העצמות.

ברוב הדגים גם כמות יפה של ויטמין E, וגם הרבה מינרלים חשובים: אשלגן, מגנזיום, אבץ, ואפילו קצת ברזל. מרכיב נוסף שיש בדגים (בעיקר בדגי ים) הוא יוד, שדרוש לתפקוד חיוני של בלוטת התריס האחראית לחילוף החומרים בגוף, לתפקוד המוח ולפוריות. בדגים הגדלים במים מתוקים יש בדרך כלל פחות יוד.

דג סלמון
דג סלמון | צילום: אינג'אימג'

חשוב לדעת שטיגון מבטל את הערך הבריאותי של הדגים. על פי המחקרים, צריכת דגים מטוגנים אפילו מעלה את הסיכון למחלות לב, ואחד ההסברים לכך הוא שהשמן בו משתמשים לטיגון מכיל כמות גדולה של חומצת השומן אומגה-6, וכשהיחס בינה לבין אומגה-3 משתנה - האפקט המגן של אומגה-3 נעלם. קרפיון ונסיכת הנילוס, הם דווקא הפחות מומלצים. יש בהם יחסית יותר שומן, ואין בהם אומגה-3.

תגיות:
בריאות
/
מזון
/
דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף