כששאלתי אנשים מה לדעתם כוללת תזונה ים תיכונית, התשובה הפופולרית הייתה: "בשרים?" אז זהו, שלא. ואכן אין ספק שמדובר בהגדרה קצת מבלבלת: הרבה מדינות יש סביב לים התיכון, והאוכל הישראלי אינו דומה לאוכל האיטלקי, גם לא לאוכל היווני או הספרדי, ובוודאי שלא לצרפתי.
במחקר שפורסם אתמול בגיליון מאי החדש של הירחון האמריקאי לתזונה קלינית, נתנו ל-400 אנשים לצרוך תזונה ים תיכונית. ל-200 מהם נתנו את הכללים בלבד ואמרו להם לאכול לפי הכללים כמה שהם רוצים, בעוד של-200 אחרים נתנו תפריט ים תיכוני שהוא מוגבל קלוריות.
אחרי שנה – בקבוצה של הדיאטה מוגבלת הקלוריות הייתה ירידה במשקל, שיפור בבדיקות הדם, שיפור בחיידקי המעיים, הפחתה משמעותית בסיכון למחלות לב והפחתה בסוכרת. בקבוצה שאכלו כמה שרצו לא היה שיפור כזה. מסקנה – בכל שיטה ישנה דרך שהיא נכונה יותר וחשוב להתייחס לפרטים הקטנים האלו לפני שבוחרים את התפריט שלכם.