תן נשך תינוק במדבר: כך תדעו להתמודד בקלות עם מצב דומה

באחרונה מדווחים עוד מקרי תקיפה של בעלי חיים העלולים לגרום להדבקה בכלבת וטטנוס. כך מטפלים במקרה חירום

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
תנים. סכנת כלבת
תנים. סכנת כלבת | צילום: Canis mesomelas, Mokala National Park, South Africa

המקרה הפעם התרחש באוכל הסמוך לחניון נחל גוונים שבמכתש רמון: צוות מגן דוד אדום נקרא למקרה בו תינוק כבן שנה ננשך על ידי תן ונגרר על ידו כמה מטרים. התן הצליח לחדור לאוהל בו שהה התינוק, לאחר שאביו השאיר בו פתח קטן כשיצא לכמה רגעים.

צוות מד"א במרחב נגב קיבל את הקריאה דקות ספורות לאחר חצות ויצא למקום האירוע, התינוק נפצע במצב קל ופונה לקבלת טיפול בבית החולים סורוקה בבאר שבע כשבמקביל פקחי רשות הטבע והגנים מבצעים סריקות לאיתור התן.

תנים, שועלים וגם כלבים משוטטים עלולים להדביק בכלבת, מחלה נגיפית העלולה לגרום למוות זמן קצר לאחר ההדבקה. הנגיף מועבר בעיקר דרך רוק החיה באמצעות נשיכה, אולם הנפגע עלול להידבק גם באמצעות ליקוק באיזור שבו יש פצע ואף שריטה קלה.

הנשיכה עלולה להדביק גם במחלת הטטנוס, לאנשים שאינם מחוסנים. על פי ההנחיות יש להתחסן אחת לחמש שנים, ובמקרה שהנפגע אינו זוכר אם חוסן או לא – מחסנים בכל מקרה. החיסון צריך להינתן תוך 48 שעות מרגע הנשיכה או השריטה.

כך תעניקו עזרה ראשונה במקרה של נשיכה:

תגיות:
נשיכה
/
חיות בר
/
תנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף