ערכים תזונתיים מעולים ומתיקות טבעית ובריאה: למה כדאי לאכול תמרים?

לקראת חג הסוכות, כל הסיבות שבגינן התמר מככב במזוננו: הערכים התזונתיים הגבוהים, הסיבים, כמות האנרגיה הגבוהה, המתיקות הנהדרת, ההקשרים ההיסטוריים ועוד

נאוה רוזנפלד צילום: ללאשלומית דיליאון צילום: ללא
תמרים
תמרים | צילום: אינג'אימג'
5
גלריה

על פי המסורת היהודית בחג הסוכות, אנחנו עוזבים את הנוחות של ביתנו ועוברים לשהות בסוכה זמנית המכוסה בסכך טבעי. מעבר למסורת ולמנהגים המיוחדים של חג זה, ישנם סמלים רבים המחברים אותנו לטבע ולפשטות. אחד מהם הוא עץ הדקל, אשר כפותיו משמשות לסכך ולפעמים גם לקישוטים בתוך הסוכה.

התמר אינו סתם פרי - הוא סמל תרבות. בתרבויות המזרח התיכון, התמר נחשב ל"עץ החיים" בזכות יכולתו לשרוד בתנאי מדבר קשים ולספק מזון מזין. בתנ"ך מוזכר התמר כאחד משבעת המינים, ובאסלאם הוא נחשב לפרי קדוש. היום, בעידן של מגוון רחב של מזונות ומוצרים מעובדים, התמר עדיין עומד איתן כאחד המזונות הטבעיים והטעימים שהטבע מציע לנו.

גדיד תמרים
גדיד תמרים | צילום: נעם רבקין פנטון פלאש 90

שפע של רכיבי תזונה

תמרים
תמרים | צילום: אינגאימג'

המלך של הפירות המיובשים

תמרים
תמרים | צילום: אינג'אימג'

טכנולוגיות חדשות

תמרים מיובשים
תמרים מיובשים | צילום: Pixabay

מתחברים להיסטוריה

תגיות:
תמרים
/
ערכים תזונתיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף