בעקבות פרשיית החלפת העוברים: האם הורים צריכים לחשוש שייקחו להם את הילד?

שלשום פסק שופט בית הדין לענייני משפחה כי הפעוטה תוחזר להוריה הביולוגיים. מה משמעות הפסיקה, האם כדאי להורים לבצע בדיקות רקמות, והאם יש חשש שיקחו את ילדם במקרה שנמצאה טעות?

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
מחדל הביציות. פגיעה נפשית קשה להורים ולילדה
מחדל הביציות. פגיעה נפשית קשה להורים ולילדה | צילום: שאטרסטוק
2
גלריה
אסותא ראשון לציון. צפויים פיצויי עתק
אסותא ראשון לציון. צפויים פיצויי עתק | צילום: דוברות אסותא

"אם ניתן כדוגמה את ההורים שילדו את הילדה, אסותא תצטרך לפצותם על עוגמת הנפש שנגרמה להם בכל התקופה הזו שלוותה בחשש שהילדה תילקח מהם, בין אם הילדה תישאר אצלם ובין אם לא. לא מדובר בעניין של מה בכך, מדובר בעניין רציני ומשמעותי של חשש אמיתי של ניתוק ילדה מאם שהייתה בהיריון איתה וילדה אותה וזוג הורים שגידל אותה. במקרה שהילדה אכן תילקח מהם אז גם ההוצאות בגין גידולה שנשאו בהם במשך כל השנים, הן הוצאות שהן ברות פיצוי.  כמובן שצריך לפצותם גם על הנזקים הממוניים שנגרמו להם כמו ייצוג משפטי חוות דעת של מומחים וכמובן גם על הנזק הנפשי הקבוע שנגרם להם ככל שנגרם".

"גם את ההורים הביולוגיים אסותא תצטרך לפצות ככל שהילדה לא תעבור אליהם" מוסיפה עו"ד נבו-רפאל, "הפיצויים יתחשבו בעוגמת הנפש, הנכות הנפשית והנזקים הנלווים כמו הוצאות ההליכים המשפטיים. ככל שהילדה תעבור לחזקתם גם אז אסותא תצטרך לפצותם אבל מן הסתם הפיצויים יהיו נמוכים יותר כי הנזק שלהם קטן יותר. ולבסוף צריך לזכור שגם הילדה זכאית לפיצוי. לאור העובדה שמסקנות הגורמים המייעצים קבעו כי לכל החלטה שיפוטית תהיה השפעה על הילדה ולאור ההמלצה לספר לילדה את הסיפור שנקלעה אליו שלא בטובתה אז אין ספק שגם היא זכאית לפיצוי שישקף את היקף הנזק שנגרם לה, שאת היקפו ניתן יהיה לקבוע רק בעתיד".

תגיות:
ראשון לציון
/
עוברים
/
מחדל ההפריה באסותא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף