התזונאים מסכימים: התחלת היום עם מזונות עשירים בחלבון היא המפתח לאנרגיה מתמשכת ותחושת שובע לאורך זמן. מחקר חדש שפורסם ב-Times of India מציג את 10 האפשרויות המומלצות ביותר לארוחת בוקר בריאה ומזינה.

1. שייק חלבון
"הפתרון המושלם למי שממהר בבוקר", מסבירה דיאטנית קלינית שרית עטיה. עם ממוצע של 70 גרם חלבון ל-100 גרם אבקה, זוהי דרך מצוינת להתחיל את היום. "שלבו עם פירות, תרד וחלב לשייק בוקר מזין ומהיר הכנה".

שייק חלבון (צילום: אינגאימג')
שייק חלבון (צילום: אינגאימג')

2. קינואה
הדגן-העל שכבש את העולם מכיל כ-8 גרם חלבון ל-100 גרם, ומספק חלבון מלא. "זהו אחד המזונות המושלמים לארוחת בוקר," מציינת עטיה, "במיוחד למי שמחפש אלטרנטיבה טבעונית עשירה בחלבון".

קינואה (צילום: אינג אימג')
קינואה (צילום: אינג אימג')

3. שקדים
עם 21 גרם חלבון ל-100 גרם, השקדים הם לא רק חטיף בריא אלא גם תוספת מצוינת לדייסת שיבולת שועל או יוגורט. "השקדים עשירים גם בשומנים בריאים, מה שהופך אותם למזון מושלם לתחילת היום," מסבירה המומחית.

שקדים (צילום: אינגאימג')
שקדים (צילום: אינגאימג')

4. חמאת בוטנים
המריחה האהובה מכילה 25 גרם חלבון ל-100 גרם. "זוהי אחת האפשרויות הטעימות ביותר להוסיף חלבון לארוחת הבוקר," אומרת עטיה. "מרחו על טוסט מחיטה מלאה או הוסיפו לשייק".

חמאת בוטנים (צילום: אינגאימג')
חמאת בוטנים (צילום: אינגאימג')

5. זרעי צ'יה
עם 17 גרם חלבון ל-100 גרם, זרעי הצ'יה הם פצצת תזונה קטנה. "הם גם עשירים בסיבים תזונתיים ובחומצות אומגה 3," מוסיפה עטיה.

זרעי צ'יה (צילום: אינג אימג')
זרעי צ'יה (צילום: אינג אימג')

6. גבינת קוטג'
מקור מצוין לחלבון קזאין, עם 18 גרם חלבון ל-100 גרם. "זהו מזון בסיסי בתפריט הישראלי, ובצדק," מציינת הדיאטנית.

מוצר קוטג' של תנובה (צילום: אבשלום ששוני)
מוצר קוטג' של תנובה (צילום: אבשלום ששוני)

7. ביצים
"המזון המושלם," כך מכנה עטיה את הביצים, המכילות 13 גרם חלבון ל-100 גרם. "אפשר להכין בכל כך הרבה דרכים, וכולן מזינות ומשביעות".

גם אתם שוברים ביצים באופן הבא? (צילום: אינג'אימג')
גם אתם שוברים ביצים באופן הבא? (צילום: אינג'אימג')

8. יוגורט יווני
עם 10 גרם חלבון ל-100 גרם, היוגורט היווני הוא בחירה מצוינת לארוחת בוקר. "הוא גם מכיל פרוביוטיקה חשובה למערכת העיכול," מסבירה המומחית.

יוגורט (צילום: אינג'אימג')
יוגורט (צילום: אינג'אימג')

9. שיבולת שועל
16.9 גרם חלבון ל-100 גרם הופכים את שיבולת השועל לבחירה מצוינת לבוקר. "זהו מזון בסיסי שכדאי לכל אחד לאמץ," ממליצה עטיה.

חלב שיבולת שועל (צילום: אינגאימג')
חלב שיבולת שועל (צילום: אינגאימג')

10. טופו
עם 8 גרם חלבון ל-100 גרם, הטופו הוא פתרון מצוין לטבעונים. "אפשר להכין ממנו חביתה טבעונית נהדרת," מציעה הדיאטנית.

מוקפץ עם טופו (צילום: יח''צ, מאסטר שף)
מוקפץ עם טופו (צילום: יח''צ, מאסטר שף)