קרב האגוזים על בריאות המוח מסתמן כאחד המעניינים בעולם התזונה. מחקרים חדשים מצביעים על תרומתם הייחודית של אגוזי מלך ושקדים לשיפור הזיכרון ותפקודי המוח, אך השאלה המתבקשת היא - מי מהם עדיף?
שני סוגי האגוזים מהווים מקור מצוין לרכיבים תזונתיים חיוניים, אולם, ההבדלים ביניהם משמעותיים כשמדובר בהשפעתם על המוח. אגוזי המלך מובילים בתכולת חומצות שומן אומגה-3, עם 3 גרם לעומת 2.5 גרם בשקדים. אומגה-3 היא חומצת שומן חיונית לתפקוד המוח. מחקרים מראים שהיא תורמת לשיפור הזיכרון והלמידה.
מנגד, השקדים מצטיינים בתכולת ויטמין E (7.3 מ"ג לעומת 0.7 מ"ג באגוזי מלך) ומגנזיום (76 מ"ג לעומת 45 מ"ג). ויטמין E מגן על תאי המוח מנזקי חמצון, בעוד שמגנזיום חיוני לתקשורת בין תאי העצב.