המחקר קובע: איזה אגוז באמת משפר את תפקודי המוח?

חוקרים משווים בין היתרונות התזונתיים של אגוזי מלך ושקדים עבור תפקודי המוח. בעוד ששניהם עשירים ברכיבים חיוניים, מחקרים חדשים מצביעים על יתרון משמעותי לאחד מהם. כל הפרטים בפנים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שקדים
שקדים | צילום: אינגאימג'

קרב האגוזים על בריאות המוח מסתמן כאחד המעניינים בעולם התזונה. מחקרים חדשים מצביעים על תרומתם הייחודית של אגוזי מלך ושקדים לשיפור הזיכרון ותפקודי המוח, אך השאלה המתבקשת היא - מי מהם עדיף?

שני סוגי האגוזים מהווים מקור מצוין לרכיבים תזונתיים חיוניים, אולם, ההבדלים ביניהם משמעותיים כשמדובר בהשפעתם על המוח. אגוזי המלך מובילים בתכולת חומצות שומן אומגה-3, עם 3 גרם לעומת 2.5 גרם בשקדים. אומגה-3 היא חומצת שומן חיונית לתפקוד המוח. מחקרים מראים שהיא תורמת לשיפור הזיכרון והלמידה.

מנגד, השקדים מצטיינים בתכולת ויטמין E (7.3 מ"ג לעומת 0.7 מ"ג באגוזי מלך) ומגנזיום (76 מ"ג לעומת 45 מ"ג). ויטמין E מגן על תאי המוח מנזקי חמצון, בעוד שמגנזיום חיוני לתקשורת בין תאי העצב.

השילוב של שני סוגי האגוזים יעניק את מירב היתרונות התזונתיים. זו דרך טבעית ויעילה לתמוך בבריאות המוח לטווח ארוך

תגיות:
בריאות
/
אגוזים
/
שקדים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף