חלה לשבת ממשרד הבריאות: המלצה מיוחדת - כך תכינו חלות מפתח

בשבת שאחרי פסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח ומי שדאג להמלצות לגרסה בריאה של המאכל האהוב, הוא כמובן משרד הבריאות, שאסף מספר טיפים לשדרוג החלות הביתיות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אפייה, אילוסטרציה
אפייה, אילוסטרציה | צילום: ingimage ASAP
3
גלריה

"שדרגו את הבצק עם קמח מלא, כוסמין מלא או שילוב של הקמחים", אומרים במשרד הבריאות ומוסיפים כי "זה לא רק טעים – זה גם עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים שהגוף שלכם צריך. ממתיקים את הבצק? הפחיתו את כמות הסוכר והעדיפו חלופות כמו דבש או סילאן (אבל זיכרו שגם איתם יש להתנהל במשורה)".

קמח, אילוסטרציה
קמח, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
שומשום
שומשום | צילום: אינג'אימג'

אם דאגתם לסוג התוספות לצד החלות הבריאות, גם על זה חשבו במשרד הבריאות וממליצים להגיש אותה "לצד ירקות טריים, חומוס ביתי, טחינה, אבוקדו או גבינה עם עשבי תיבול. בריא, טעים ומזמין".

תגיות:
אפייה
/
משרד הבריאות
/
חלה
/
חלות שבת
/
חלת מפתח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף