כוסות נייר חד פעמיות מצופות בשכבת פלסטיק דקה, לרוב פוליאתילן או ביופלסטיק כמו PLA, כדי למנוע חדירת נוזלים. מחקרים מצאו כי כאשר מוזגים משקאות חמים לכוסות אלו, השכבה הפנימית עלולה לשחרר אלפי חלקיקי מיקרו-פלסטיק לתוך המשקה. לדוגמה, מחקר מהודו גילה כי בתוך 15 דקות של מגע עם מים חמים, כוס נייר שחררה בממוצע 25,000 חלקיקי מיקרו-פלסטיק לכל 100 מ"ל נוזל.
מחקרים אחרים מצביעים על כך שכוסות נייר עלולות לשחרר חומרים כימיים מזיקים נוספים, כולל מתכות כבדות ויונים רעילים, כאשר הן באות במגע עם נוזלים חמים. חומרים אלו עשויים להשפיע על הבריאות כשהם נצרכים בכמויות מצטברות לאורך זמן.
מנגד, כוסות זכוכית או קרמיקה נחשבות לבחירה בטוחה ובריאה יותר לשתיית קפה. הן אינן משחררות חומרים מזיקים, שומרות על חום המשקה לאורך זמן ואינן משפיעות על טעמו. בנוסף, כוסות קרמיקה הן עמידות, ניתנות לשימוש חוזר וקלות לניקוי, מה שהופך אותן לבחירה ידידותית לסביבה.