אם אתם חובבי קפה, כדאי לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם קונים אחד בכוס חד פעמית: מחקרים עדכניים מצביעים על כך ששתיית קפה בכוסות נייר עלולה לחשוף את הצרכנים לחומרים כימיים מזיקים, כולל מיקרו-פלסטיקים ומתכות כבדות, המשתחררים מהציפוי הפנימי של הכוסות. לעומת זאת, שתייה מכוסות קרמיקה או זכוכית נחשבת לבטוחה יותר, שכן הן אינן משחררות חומרים מזיקים ואינן משפיעות על טעם המשקה.

כוסות נייר חד פעמיות מצופות בשכבת פלסטיק דקה, לרוב פוליאתילן או ביופלסטיק כמו PLA, כדי למנוע חדירת נוזלים. מחקרים מצאו כי כאשר מוזגים משקאות חמים לכוסות אלו, השכבה הפנימית עלולה לשחרר אלפי חלקיקי מיקרו-פלסטיק לתוך המשקה. לדוגמה, מחקר מהודו גילה כי בתוך 15 דקות של מגע עם מים חמים, כוס נייר שחררה בממוצע 25,000 חלקיקי מיקרו-פלסטיק לכל 100 מ"ל נוזל.

אישה מכינה קפה. אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')
אישה מכינה קפה. אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')

מחקרים אחרים מצביעים על כך שכוסות נייר עלולות לשחרר חומרים כימיים מזיקים נוספים, כולל מתכות כבדות ויונים רעילים, כאשר הן באות במגע עם נוזלים חמים. חומרים אלו עשויים להשפיע על הבריאות כשהם נצרכים בכמויות מצטברות לאורך זמן.

מנגד, כוסות זכוכית או קרמיקה נחשבות לבחירה בטוחה ובריאה יותר לשתיית קפה. הן אינן משחררות חומרים מזיקים, שומרות על חום המשקה לאורך זמן ואינן משפיעות על טעמו. בנוסף, כוסות קרמיקה הן עמידות, ניתנות לשימוש חוזר וקלות לניקוי, מה שהופך אותן לבחירה ידידותית לסביבה.