אורבך מבהירה, כי שני מיני הדובדבן (המתוק והחמוץ) עשירים בויטמין C. גרם של דובדבנים ללא גרעינים מכילים כרבע מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C. הדובדבנים גם עשירים בסיבים תזונתיים, אשר מקנים תחושת שובע ומסייעים לפעילות מעיים תקינה (במקביל בשל המצאות של הפקטין בסיבים שהם מכילים הוא תורם כמשמש גם כחומר מצוין להכנת ריבות).
היא מסבירה עוד, כי הדובדבנים מכילים אשלגן, אשר חשוב לשמירה על פעילות תקינה של הלב, מסייע בהורדת ערכי לחץ דם גבוה ועוד; ברזל , אשר משמש כמרכיב תזונתי חיוני המשתתף ביצירת המוגלובין וכן אנזימים שונים. חיוני למניעת אנמיה; זרחן, מרכיב חשוב בעצמות הגוף וכן חיוני למגוון תהליכים בגוף ומעט סידן אשר חיוני לבניית העצמות והשיניים והתפתחותן לתפקוד מערכת העצבים, השרירים ועוד. בנוסף הם מכילים וויטמינים מקבוצת A, אשר חשוב לפעילות תקינה של רקמות ריריות וחיוני למנגנון הראייה ו – B, אשר חשובים לפעילות תקינה של תפקוד מערכת העצבים והעיכול ולשמירת מתח השרירים, לחילוף החומרים ועוד.
ב-100 גרם פרי (שקול ללא חרצנים) יש כ-58 קלוריות ו – 14 גרם פחמימה, (כמנת פרי ממוצעת).
"ברפואה העממית ידועה מזה שנים, ההשפעה משככת הכאבים של הדובדבנים ובעיקר של מיץ הדובדבנים", היא מספרת עוד – "ממצא נוסף ומיוחד הוא המצאות של חומר דמוי הורמון, המלטונין בדובדבנים. עובדה זו יכולה להסביר את הקשר שנמצא בין צריכת הדובדבנים ושיפור בנדודי השינה (כאשר ידוע כי המלטונין עוזר במצבים מסוג זה). "מומלץ לשמור את הדובדבנים לאחר הקטיף במקרר ולצרוך תוך שבוע מרגע הקטיף. הקפאה ניתן לשמור עד שנה", היא מסכמת.