כאשר בחנו ספציפית את התוספים שנוספו לקפה, מצאו החוקרים כי בהשוואה לאנשים שאינם שותים קפה, הסיכון הכולל למוות של המשתתפים הופחת ב-14 אחוזים אם שתו קפה שחור או קפה עם מעט סוכר ושומן רווי. כמו כן, לא נצפתה עלייה בשיעור התמותה בקרב אנשים שצרכו את הקפה שלהם עם כמות גדולה של סוכר או עם מנה גדולה של חלב או ממתיק.
הוספת סוכר או ממתיקים לקפה לא בהכרח מבטלת את יתרונותיו הבריאותיים, אך צריכה מוגזמת של סוכר ושומן רווי באופן כללי קשורה לפגיעה בבריאות הלב וכלי הדם ולשיעורי תמותה גבוהים יותר.