במהלך המחקר, הצוות ניתח נתונים סטטיסטיים עבור 46,332 אמריקאים מבוגרים בגיל 20 ומעלה, שנרשמו בסקרי בריאות ממשלתיים, על פני תקופה ממוצעת של 9-11 שנים. במהלך תקופה זו, 7,074 בני אדם מתו - מקרי מוות שהושוו לאחר מכן לצריכת קפה. החוקרים מצאו כי שותי קפה הראו סיכון נמוך משמעותית למוות מכל הסיבות, אך כאשר נוספו לתערובת יותר ממעט סוכר ושומן רווי (כפי שנמצא בחלב מלא או שמנת), מובהקות סטטיסטית זו נעלמה.
בסך הכל, שתיית קפה שחור או קפה עם תכולת סוכר ושומן נמוכה מאוד נקשרה לסיכון נמוך ב-14% למוות בטרם עת, בהשוואה לאי שתיית קפה כלל. נראה כי צריכה של שתיים עד שלוש כוסות ביום היא הטווח האידיאלי. תוצאות המחקר מצביעות על כך שקפאין אחראי ליתרונות אלה, שכן שותי קפה נטול קפאין לא ראו הבדל בשיעורי התמותה, וכי סוכר, חלב ושמנת הפכו את ההשפעות החיוביות.
"ניתן לייחס את היתרונות הבריאותיים של קפה לתרכובות הביו-אקטיביות שלו, אך תוצאות המחקר מצביעות על כך שהוספת סוכר ושומן רווי עשויה להפחית את היתרונות של חיים ארוכים ללא מחלות", אומר פאנגפאנג ג'אנג מאוניברסיטת טאפטס.
למרות התוצאות המבטיחות, עדיין יש הרבה מה לחקור, במיוחד כיצד רכיבים שונים של קפה עשויים להגן מפני מוות בטרם עת. גורמים רבים ככל הנראה פועלים - כולל השעה ביום בה אתם שותים קפה, כפי שהראה מחקר שפורסם מוקדם יותר השנה. עם זאת, ממצאי המחקר החדש שימושיים במיוחד משום שהם מבודדים את הקפה עצמו מכל מרכיב אחר שאולי נוספו לו, דבר שאינו נכון לגבי כל המחקרים הדומים, שכן כל אחד מהם מתמקד לעתים קרובות בהיבט ספציפי.