במהלך שהותה בבית החולים עברה הפעוטה ניתוח מורכב שבמהלכו נשלפו שאריות אגוז מקנה הנשימה שלה. הניתוח בוצע על ידי ד"ר מעיין גרובר, מנהל היחידה לאף אוזן גרון ילדים, שהדגיש את הסכנה הברורה שנשקפת לילדים קטנים מחשיפה לפיצוחים. לאחר הניתוח הוחזרה הפעוטה ליחידה לטיפול נמרץ ילדים כשהיא מונשמת, אך למרות מאמצי הצוות הרפואי לא ניתן היה להציל את חייה.
ד"ר גרובר מסר: "מקרה מצער זה מדגיש עד כמה חשוב שההורים ישמרו מכל משמר על ילדיהם הקטנים, תוך הרחקת פיצוחים מילדים עד גיל 5, או צעצועים קטנים שעלולים לגרום לסכנת חיים ולנזקים שונים".
לילדים מתחת לגיל חמש, אין להגיש ירקות קשים בצורת עיגולים. יש לגרד אותם בפומפייה או לרכך בבישול קל. אם מגישים מלפפון או גזר בצורת מקלות – חשוב לוודא שהם דקים ורכים. גם פלפל צריך להינתן חתוך לאורך בלבד. חשוב מאוד להימנע ממתן פרוסות עגולות של נקניק, גבינה צהובה או מוצרי מעדניה דומים לילדים קטנים. הצורה הדיסקית והיכולת להיתקע בקנה הנשימה דומה לזו של ענב. ההמלצה היא לחתוך לרצועות דקות או קוביות קטנות בלבד. יש להסיר בזיתים תמיד את הגלעין, לחצות לשניים לפחות, ולא להגיש שלמים.
גם לגבי במבה, למרות שלעיתים נחשבים למאכלים “בטוחים”, גם הם עלולים לגרום לחנק אם נבלעים בשלמותם, במיוחד בגילאים צעירים או כאשר הילד צוחק או בוכה בזמן האכילה. יש להציע בהשגחה, ובכמויות קטנות.
ענבים נחשבים לאחד המאכלים המסוכנים ביותר לחנק בילדים. בשל צורתם העגולה, מרקמם החלק ויכולתם להיתקע בשלמותם בקנה הנשימה, משרד הבריאות ורופאי ילדים ממליצים לחתוך ענבים לשניים או לרבעים לאורך, לעולם לא להגיש אותם שלמים, גם לא לילדים בני שלוש או ארבע. ההמלצה חלה גם על עגבניות שרי.
במקרה חירום שבו ילד נחנק, יש לפעול במהירות: אם מדובר בתינוק עד גיל שנה, יש להניח אותו על הברכיים כאשר פניו כלפי מטה, ולתת לו חמש מכות בין השכמות באמצעות כף היד. אם מדובר בילד מעל גיל שנה יש לבצע תמרון היימליך: חיבוק מאחור ולחיצות חזקות באזור הבטן, מתחת לסרעפת, במטרה להוציא את הגוף הזר. בכל מקרה, יש להזעיק מיד את מד"א במספר 101, ולא להמתין.