התושבים והרשויות בפאניקה: גל של הרעלות מזון באיטליה

שני בני אדם מתו מהרעלת מזון לאחר שאכלו כריכים עם נקניקיות וברוקולי - בעל הפוד טראק ושלושת עובדיו עוכבו לחקירה; זהו לא המקרה הראשון של התפרצות של הרעלת מזון באיטליה בחודש האחרון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוכל בפוד טראק, אילוסטרציה
אוכל בפוד טראק, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

העיתון "מטרו" דיווח כי הרשויות האיטלקיות מצאו מקרים של הרעלת מזון מסכנת חיים גם באזורים אחרים באיטליה. הרשויות בדרום איטליה פתחו בחקירה בנוגע להתפרצות הרעלת המזון, אשר ככל הנראה נגרמה ממחלה נדירה בברוקולי שאכלו הקורבנות.

על פי הניו יורק פוסט, הבעלים בן ה-33 של הפוד טראק ושלושת עובדיו עוכבו לחקירה. "הוא הרוס נפשית. הוא עובד כתשע שנים בתחום המזון והוא זוכה לכבוד רב. הוא משוכנע שהזיהום כבר היה במוצרים שהוא הגיש", אמר עורך דינו.

בסוף יולי, התפרצות של בוטוליזם בסרדיניה הרגה אישה לאחר שאכלה גוואקמולי מקולקל בפסטיבל. שבעה אנשים נוספים, כולל ילד בן 11, טופלו בגין הרעלת מזון. משרד הבריאות של איטליה "הפעיל מייד את כל פרוטוקולי הבריאות" בעקבות ההתפרצויות כדי להבטיח "שלחולים תהיה גישה בזמן לטיפולים מצילי חיים".

תגיות:
איטליה
/
הרעלת מזון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף