החוקרים בחנו את השפעת האשלגן על 1,200 מטופלים שנשאו קוצב לב עם דפיברילטור מושתל. מחציתם הונחו לאכול מזונות עשירים באשלגן ודלים במלח, ומחציתם האחרת שמרו על תזונה רגילה. המעקב הראה כי רמות גבוהות יותר של אשלגן בדם נקשרו בירידה של כרבע בסיכון לאירועי לב, לאשפוזים ולמוות מכל סיבה.
אשלגן הוא מינרל שחיוני לפעילות הלב, והיעדרו עלול לגרום להפרעות חמורות בקצב הלב. החוקרים הדגישו שלא רק חולי לב צריכים לשים לב לצריכת האשלגן, אלא כלל האוכלוסייה: "תוספת אשלגן בתזונה עשויה להועיל לכל אחד מאיתנו, לא רק לחולי לב", אמר פרופ' בונדגרד. "לכן מומלץ להפחית את צריכת הנתרן ולהעשיר את התפריט בירקות ופירות עתירי אשלגן".
בין המזונות המומלצים שעשירים באשלגן ניתן למצוא בננות, תרד, ברוקולי, סלמון ודגנים מלאים. אלה מסייעים בהוצאת עודפי מלח מהגוף ובשמירה על לחץ דם תקין. מחקר נוסף שפורסם באפריל בכתב העת האמריקאי לפיזיולוגיה הצביע על כך שתוספת אשלגן בתזונה משפיעה לטובה על לחץ הדם אפילו יותר מהפחתת מלח בלבד.