מחקר ענק מגלה: אלה המזונות שיפחיתו ברבע את הסיכון למות 

מחקר בינלאומי רחב היקף שנערך בדנמרק מצא שאכילת מזונות פשוטים וזמינים כמו בננות, תרד, ברוקולי ודגים עשויה להפחית בעד 24 אחוזים את הסיכון למחלות לב, הפרעות בקצב הלב ואף מוות

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
הפרעות קצב לב. האשלגן חיוני לתפקוד
הפרעות קצב לב. האשלגן חיוני לתפקוד | צילום: שאטרסטוק
2
גלריה

החוקרים בחנו את השפעת האשלגן על 1,200 מטופלים שנשאו קוצב לב עם דפיברילטור מושתל. מחציתם הונחו לאכול מזונות עשירים באשלגן ודלים במלח, ומחציתם האחרת שמרו על תזונה רגילה. המעקב הראה כי רמות גבוהות יותר של אשלגן בדם נקשרו בירידה של כרבע בסיכון לאירועי לב, לאשפוזים ולמוות מכל סיבה.

מזונות עשירים באשלגן
מזונות עשירים באשלגן | צילום: מעריב אונליין

אשלגן הוא מינרל שחיוני לפעילות הלב, והיעדרו עלול לגרום להפרעות חמורות בקצב הלב. החוקרים הדגישו שלא רק חולי לב צריכים לשים לב לצריכת האשלגן, אלא כלל האוכלוסייה: "תוספת אשלגן בתזונה עשויה להועיל לכל אחד מאיתנו, לא רק לחולי לב", אמר פרופ' בונדגרד. "לכן מומלץ להפחית את צריכת הנתרן ולהעשיר את התפריט בירקות ופירות עתירי אשלגן".

בין המזונות המומלצים שעשירים באשלגן ניתן למצוא בננות, תרד, ברוקולי, סלמון ודגנים מלאים. אלה מסייעים בהוצאת עודפי מלח מהגוף ובשמירה על לחץ דם תקין. מחקר נוסף שפורסם באפריל בכתב העת האמריקאי לפיזיולוגיה הצביע על כך שתוספת אשלגן בתזונה משפיעה לטובה על לחץ הדם אפילו יותר מהפחתת מלח בלבד.

תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
מחלות לב
/
מוות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף