על פי נתוני הרשויות, יותר מ-80 אחוזים מהמקרים בלואיזיאנה השנה התרחשו לאחר שמי ים חדרו לפצעים פתוחים. עם זאת, גם צריכת צדפות מהווה גורם סיכון משמעותי. אחד משני המתים היה תושב מקומי, והשני תייר שביקר במדינה.
המחלה שהחיידק גורם לה עלולה להתפתח במהירות. בארצות הברית דיווחו כי כחמישית מהחולים מתים מהזיהום, לעיתים בתוך יממה או יומיים בלבד מהופעת התסמינים. רבים מהחולים נזקקים לטיפול נמרץ ולעיתים אף לקטיעת גפיים כדי לעצור את התפשטות הזיהום.
התסמינים הראשונים כוללים שלשולים חריפים, חום וצמרמורות, אך כאשר החיידק חודר דרך פצע הוא גורם לזיהום עורי שמתפשט במהירות, עם שלפוחיות ונמק. תופעה זו היא שהעניקה לו את הכינוי "טורף בשר".
במשרד הבריאות של לואיזיאנה ציינו כי בשנים 2024-2015 דווחו בממוצע שבעה מקרים בלבד של הדבקה בשנה, בעוד השנה זוהו כבר 22 מקרים, ובהם ארבעה מקרי מוות. העלייה מוסברת, בין היתר, בהתחממות המים ובתנאים סביבתיים שמאפשרים לחיידק לשגשג.
המומחים מדגישים כי אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת, חולי סוכרת, מחלות כבד או מחלות כרוניות אחרות נמצאים בסיכון מוגבר. לאנשים אלו מומלץ להימנע לחלוטין מאכילת פירות ים לא מבושלים ולהקפיד שלא להיכנס למים עם פצעים פתוחים. כאמור, משרד הבריאות הישראלי מזהיר גם מניקוי דגים, שצריך להיעשות רק על ידי אנשים מנוסים ותוך שימוש בכפפות מגנות מדקירת הקשקשים.