גרעפסים חריפים ומסריחים הם תופעה מביכה אבל נפוצה, שנגרמת ממגוון סיבות, החל ממזון עשיר בגופרית, דרך זיהומים במערכת העיכול ועד תופעות לוואי של תרופות חדשות. במקרים רבים מדובר במצב זמני, אבל לעיתים הגרעפסים הם סימן לבעיה רפואית הדורשת בירור. הבנת הגורם המדויק יכולה להקל על ההתמודדות ולכוון לטיפול המתאים.
הגורמים העיקריים
הטיפול האפשרי
גם בשר אדום, דגים ופירות ים מכילים חומצות אמינו גופריתיות, ובמזונות תעשייתיים כמו פירות יבשים או יין נעשה שימוש בחומרים משמרים על בסיס גופרית. צריכה מרובה של מזונות אלה עלולה להחמיר גרעפסים ולתת להם את הריח האופייני של "ביצים סרוחות".
במקרים ממושכים, ובמיוחד אם מופיעים סימפטומים נוספים כמו כאבי בטן, ירידה במשקל או שלשולים כרוניים, יש לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לבדיקה יסודית.