מחקר קובע: המזון הפופולרי שעוזר לירידה במשקל ומוריד את הכולסטרול

שיבולת שועל נחשבת למזון פופולרי בארוחות הבוקר בגלל הרכיבים התזונתיים שהיא מכילה ויכולתה לעזור בהורדת משקל על ידי הגברת תחושת השובע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שיבולת שועל
שיבולת שועל | צילום: אינג'אימג'

הגורם הראשון הוא עושר בסיבים תזונתיים. שיבולת שועל מכילה "בטא-גלוקן", סוג של סיבים מסיסים שמתערבב עם מים ויוצר חומר דמוי ג'ל במערכת העיכול. זה עוזר לשמור על תחושת שובע זמן רב יותר ותורם לשליטה במשקל. הסיבים המסיסים גם מסייעים בוויסות רמת הסוכר בדם ובהורדת רמות הכולסטרול. מחקר הראה שאנשים שאכלו שיבולת שועל בבוקר חשו שובע גדול יותר והיו פחות נוטים לנשנש, לעומת אלה שאכלו רק תפוזים.

הגורם השני הוא מדד גליקמי נמוך. המדד הגליקמי מודד את השפעת המזון על רמת הסוכר בדם - ככל שהמדד גבוה יותר, ההשפעה על הסוכר גדולה יותר. שיבולת שועל עם המדד הנמוך שלה מספקת שחרור איטי ויציב של אנרגיה, מה שעוזר ביציבות הסוכר בדם ומפחית את הרצון לאכול.

הגורם השלישי הוא תמיכה בעיכול בריא. הסיבים בשיבולת שועל מסייעים בוויסות תנועות המעיים ותומכים בחיידקים המועילים במעיים שעשויים לעזור בהגנה מפני השמנה. עם זאת, יש צורך במחקרים נוספים על בני אדם לאישוש ממצאים אלה.

חשוב לשלוט בגודל המנות. מומלץ להתחיל עם כוס אחת של שיבולת שועל מבושלת (כ-150 קלוריות) ולהוסיף חלבון ותוספות כמו אגוזים או זרעים לתחושת שובע. גישה זו מבטיחה ארוחה מזינה ומשביעה מבלי להכיל יותר מדי קלוריות.

תגיות:
תזונה
/
ארוחת בוקר
/
בריאות
/
ירידה במשקל
/
שיבולת שועל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף