הסוד של המארחים שכולם רוצים להתארח אצלם - וזה לא מה שחשבתם

איך לא מתפשרים על איכות ובריאות וקולעים לטעמים השונים והמשתנים של האושפיזין?

נאוה רוזנפלד צילום: ללאשלומית דיליאון צילום: ללא
חג הסוכות
חג הסוכות | צילום: יוסי אלוני פלאש 90

בחג סוכות, על פי המסורת, מתארחים אצלנו האושפיזין - שבעה אישים מאבות העם היהודי (אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרון, יוסף ודוד). אבל מה עם האושפיזין שלנו, המשפחה, החברים והשכנים שמגיעים עם תיאבון אמיתי? איך מארחים כך שכולם ירגישו טוב גם במהלך הארוחה וגם למחרת?

על פי סקר הבריאות הארצי של משרד הבריאות שפורסם ב־2022, 56% מהאוכלוסייה הכללית בישראל סובלים מעודף משקל והשמנה. זה אומר שיותר ממחצית האורחים שמגיעים אלינו לסוכה, לבית או לחצר, אמורים להקפיד על תזונה מאוזנת - אם בגלל עודף משקל, סוכרת, כולסטרול או "רק" כדי לשמור על בריאות טובה.

בהגשת האוכל אפשר לעשות צעדים קטנים שיוצרים הבדל גדול. כאשר מציבים את הסלטים והירקות במקום הנגיש והבולט ביותר, האורחים נוטים לקחת מהם יותר, פשוט כי הם הדבר הראשון שרואים. גם הצריכה של מנות קטנות יותר עוזרת לנו להרגיש מרוצים מהכמות שאכלנו, בלי מאמץ מיוחד. מים בכוסות גדולות ומשקאות מתוקים, אם בכלל, בכוסות קטנות.

הסביבה עצמה גם יכולה לתרום: תאורה רכה ומוזיקה שקטה יוצרות אווירה שמזמינה לאכול ברוגע, והקצב הזה יכול לסייע להיות קשובים יותר לתחושת שובע. שולחן מסודר שלא עמוס מדי במנות נותן לאורחים את החופש לבחור את מה שהם באמת רוצים.

וגם לא להתערב, כלומר, לתת לאורחים את החופש לבחור. במקום ללחוץ עליהם לטעום מכל מנה, לאכול יותר, אפשר פשוט ליצור אווירה רגועה על ידי יצירת שיחה נעימה. כשאנחנו אוכלים לאט יותר ונהנים מהחברה, הגוף שלנו מספיק לתת לנו את האיתותים הטבעיים שלו על רעב ושובע.

הסוד הוא ליצור שולחן מגוון ועשיר כך שכל אורח יוכל לבנות לעצמו ארוחה שמתאימה לו, מבלי שהמארח יצטרך להיות שף מיוחד. במקום להתרכז במנה עיקרית אחת גדולה שמתאימה רק לחלק מהאורחים, כדאי להציע מנות ניטרליות מחומרי גלם בסיסיים. צלחת חומוס, טחינה, יוגורט טבעי, סלטים טריים, ירקות בתנור (אנטיפסטי), מג'דרה, קינואה ומגוון פירות העונה - כל אורח יוכל ליצור מהמרכיבים האלה ארוחה שמתאימה בדיוק לצרכים שלו.

בתרבות שבה "תאכל, תאכל" זה ביטוי של אהבה, ו"לא אכלת כלום" זו כמעט האשמה, יש הרבה לחץ חברתי סביב אוכל. האמת היא שכולנו מכירים את התחושה הזו - לפעמים אנחנו אוכלים בלי לשים לב, כשאנחנו עסוקים בטלפון או בשיחה, ולפעמים באמת מתחברים לטעם ולחוויה. שני המצבים בסדר גמור, ואין צורך לייצר לחץ על עצמנו או על האורחים שלנו.

חג סוכות כולל הרבה ימי חופשה ואירוח, והמטרה היא שכולם ירגישו טוב - גם בזמן הארוחה וגם למחרת. כשאתם מיישמים אפילו רק חלק מההצעות שהבאנו, אתם הופכים לאותם מארחים שאנשים אוהבים לבקר אצלם. לא רק בגלל האוכל הטוב, אלא גם בגלל ההרגשה אחרי הביקור - מרוצים ומחוברים לבחירות הנכונות עבורם.

תגיות:
חג הסוכות
/
אושפיזין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף