טירוף הקלוריות בטוקיו: הישראלים נוהרים ומתאהבים באוכל היפני

על פניו, המטבח היפני נתפס כבריא, קליל ומעודן. היפנים עצמם רזים יחסית, ומכאן נוצרה המחשבה שתייר ישראלי לא יכול להשמין ביפן גם אם יטרוף בכל יום סושי, ראמן וקינוחים צבעוניים

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
הישראלים נוהרים לטוקיו
הישראלים נוהרים לטוקיו | צילום: שאטרסטוק
5
גלריה

הישראלים גילו את יפן: מסושי ועד מאצ'ה לאטה, מדובר בגן עדן קולינרי שמפתה כל חובב אוכל. אבל לצד התמונות המגרות ברשתות החברתיות, חשוב לזכור שהמנות היפניות עתירות סוכר, שומן ופחמימות - גם אם הן נראות קטנות ובלתי מזיקות. מחקרים עדכניים מצביעים על כך שביקור קולינרי קצר ביפן עלול לכלול צריכת קלוריות גבוהה במיוחד, המקבילה בכל יום לכמה ימי תפריט מלא בישראל. השאלה היא איך ליהנות מהאוכל ועדיין לשמור על הגזרה.

קונבי סבן אילבן בטוקיו. זול ולעתים משמין
קונבי סבן אילבן בטוקיו. זול ולעתים משמין | צילום: שאטרסטוק

במרכז הרשימה הקולינרית נמצאות הקלאסיקות. סושי, שנחשב ל"קל" שבמאכלים, כולל בממוצע בין 40 ל־60 קלוריות ליחידת ניגירי או מאקי בסיסית (ביפן נהוג להגיש את הסושי פשוט, ללא התוספות המקובלות בארץ). רול מטוגן או כזה שמטובל במיונז יפני יכול להכפיל ואף לשלש את הערך הקלורי. סשימי - דג בלבד ללא אורז - הוא הבחירה הדיאטטית ביותר.

לעומתו, ראמן - מרק אטריות עשיר בציר בשרי עם תוספות של חזיר, ביצה וירקות - מספק בין 450 ל־800 קלוריות לקערה, כשהגרסה השומנית ביותר היא טונקוטסו, המבושלת על עצמות חזיר. אודון, אטריות חיטה עבות, מספקות 300 עד 500 קלוריות למנה אך הופכות למלכודת קלוריות כשמטגנים בהן טמפורה. הקארי היפני, סמיך ומתוק, נחשב לאחד הפייבוריטים של הישראלים: מנה עם אורז חוצה בקלות 600 קלוריות, ואם מוסיפים שניצל קאצו היא מתקרבת ל־900.

ראמן בטוקיו. טעים אך עלול להגיע למאות קלוריות
ראמן בטוקיו. טעים אך עלול להגיע למאות קלוריות | צילום: שאטרסטוק

אבל לא רק המסעדות מציעות פיתויים. חנויות הנוחות - "קונביני" כמו סבן אילבן או פמילי מארט - הן תחנות חובה לכל תייר. הכריך הקטן, טמאגו סנדו עם סלט ביצים, נראה תמים אך מכיל כ־350 עד 450 קלוריות בגלל הלחם הרך והמיונז. האוניגירי, כדור אורז עטוף אצה, נע בין 170 ל־250 קלוריות - תלוי אם בפנים שזיף כבוש קל או טונה עם מיונז עתיר שומן.

בגזרת מנות היוקרה והרחוב, הישראלים לא מוותרים על סטייק וואגיו. הבשר המשויש והיוקרתי נמס בפה, אבל מכיל כ־400 עד 600 קלוריות ל־100 גרם. מנה סטנדרטית של 200 גרם יכולה לחצות את רף ה־1,000 קלוריות. טמפורה - ירקות ופירות ים מטוגנים בבלילה - מוסיפה 300 עד 500 קלוריות במנה אחת בלבד. ואילו אוקונומיאקי, לביבת כרוב גדולה עמוסה בשר ורטבים עשירים, נעה בין 500 ל־800 קלוריות. לעיתים היא מספיקה לשני אנשים, אבל ברוב המקרים נאכלת על ידי סועד יחיד.

ואגיו. הסטייק הכי טעים בעולם
ואגיו. הסטייק הכי טעים בעולם | צילום: שאטרסטוק

גם בגזרת הקינוחים הקלוריות מסתתרות מתחת למעטה מתוק. עוגת הגבינה היפנית המפורסמת, פלאפית ואוורירית, מכילה כ־140 עד 200 קלוריות למנה. מוצ'י קטן - כדור בצק אורז דביק ממולא ממרח שעועית או גלידה - מספק 80 עד 120 קלוריות, ומי שעוצר באחד לא באמת נמצא ביפן. טאי־יאקי, עוגיית וופל בצורת דג ממולאת שוקולד או קרם, נעה סביב 200 עד 300 קלוריות ליחידה. המאצ'ה לאטה, שזכה לפופולריות גם בישראל, מכיל 70 עד 200 קלוריות לכוס - תלוי בכמות החלב והסוכר. כפית אבקת מאצ'ה עצמה מכילה רק 12 קלוריות, אבל התוספות הופכות אותו למשקה מתוק ושומני.

עוגת גבינה פלאפית. הלהיט של הישראלים
עוגת גבינה פלאפית. הלהיט של הישראלים | צילום: שאטרסטוק
תגיות:
סושי
/
בריאות
/
טוקיו
/
תיירות
/
אורז
/
אוכל יפני
/
קלוריות
/
אטריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף