המשמעות היא שהגרעין מבושל חלקית, ולכן הפתיתים בטוחים לחלוטין לאכילה גם ללא בישול נוסף. אפשר לאכול אותם יבש לגמרי, כמו ביוגורט, בקערת “אוברנייט אוטס”, בשייקים, ואפילו כחטיף פריך לאחר ערבוב קל עם דבש או חמאת בוטנים, קקאו וסילאן.
חשוב להדגיש שהבישול כן משנה מעט את האופן שבו הגוף מפרק את העמילן: הוא מרכך את הסיבים ומאפשר עיכול קל ומהיר יותר אצל חלק מהאנשים, אבל אין בזה יתרון תזונתי משמעותי. מבחינת ערכים - אותם סיבים, אותם ויטמינים, ואותו בטא-גלוקן מיטיב ללב.
כדורי אנרגיה בוטנים ושיבולת שועל - מתכון ותמונה של מיטל מקורס הדיאטה שלי בפייסבוק שירדה 31 ק"ג. מערבבים בקערה 100 גרם שיבולת שועל דקה (אפשר לטחון בנינג'ה למרקם דק יותר), 100 גרם חמאת בוטנים וממתיק לפי הטעם (אפשר גם סילאן או דבש אם רוצים כמובן). מגלגלים לכדורים (20-21). 50 קלוריות ליחידה וכ-2 גר' חלבון.