חלבון: נדמה שככל שצורכים הרבה כך טוב יותר אבל יש גם חדשות רעות

עידן החלבון כובש את הסופרמרקט, אבל מומחים מזהירים: רבים צורכים הרבה מעבר לנדרש. איך מחשבים נכון את הכמות לפי משקל אידאלי ומה קורה כשמגזימים?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבקת חלבון
אבקת חלבון | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

בעידן שבו מוצרי חלבון תפסו מדפים שלמים בסופר, משוקולדים ועד פיצות, נדמה שככל שיש יותר חלבון, כך טוב יותר. אבל האם ייתכן שאנחנו בכלל צורכים יותר מדי חלבון? ומה קורה כשעוברים את הכמות הדרושה?

כשאין מספיק חלבון בתפריט, הגוף מתחיל לפרק שריר, רמות האנרגיה יורדות, קצב חילוף החומרים נפגע - ולעיתים גם מופיעה נשירת שיער.

שומן אינו “צורך” חלבון, ולכן אדם ששוקל 150 ק"ג, אך 80 ק"ג מתוכם הם שומן עודף, אינו צריך לאכול לפי 150 ק"ג, אלא לפי המשקל שאליו הוא אמור לשאוף.

אם הוא היה מר עולם ששוקל 150 ק"ג של שרירים בלבד... אז כן, הוא אמור לחשב לפי המשקל שלו, אבל בשורה התחתונה רובנו צריכים לחשב את הכמות לפי מסת שריר, כלומר בממוצע לפי משקל אידאלי. כך מונעים צריכת חלבון מוגזמת ומורידים עומס מהכליות.

מאכלים עתירי חלבון
מאכלים עתירי חלבון | צילום: אינג אימג'

שילוב יומי של עוף/דג או טונה, יחד עם ביצה או מוצרי חלב, מאפשר להגיע בקלות לכמות החלבון המומלצת - גם בלי מאמץ מיוחד ובלי מוצרים מתועשים עתירי שומן ומלח.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
אבקת חלבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף