גרגרי חומוס הם אבן יסוד בתזונה הים-תיכונית ומהווים מקור בלתי נדלה של חלבון, סיבים ומינרלים. אבל החומוס הוא הרבה יותר ממשחת מטבל משביעה: הוא אחד המזונות הפונקציונליים החשובים ביותר לבריאות הנפש והמעי שלנו.
רבים משלבים אותו בדיאטה בזכות תחושת השובע, אך מעטים יודעים שהוא למעשה יכול לעזור לנו לייצר סרוטונין טבעי בגוף ולסייע בהפחתת סיכון למחלות כרוניות. הגיע הזמן לגלות את היתרונות האמיתיים של הגרגירים הצנועים הללו.
טריפטופן הוא חומצת אמינו חיונית שהגוף הופך לסרוטונין - המוליך העצבי שמכונה לעיתים "הורמון האושר" ומשפר לנו את מצב הרוח. לכן, צריכת חומוס היא דרך טבעית ומצוינת "לייצר" סרוטונין במוח. בנוסף, החומוס מכיל גם כמות נאה של ברזל, ויטמינים מקבוצת B ואבץ.
בריאות המעי הגס וסרטן: הסיבים מגדילים את נפח הצואה ומאיצים את קצב מעבר המזון במערכת העיכול. זה מקצר את זמן המגע בין המעי לבין רעלנים פוטנציאליים, ובכך הופך אותם למזון מומלץ להפחתת סיכון לסרטן המעי הגס. איזון סוכר: בזכות האינדקס הגליקמי הנמוך וריכוז הסיבים הגבוה, החומוס גורם לעלייה מתונה מאוד של רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית גם לסוכרתיים וגם למי שמחפש יציבות אנרגטית.
גרגרי חומוס יבשים בהכנה ביתית הם המנצחים הבלתי מעורערים בטעם ובערכים התזונתיים. בתהליך ההשריה והבישול הביתי, הגרגירים שומרים על תכולת ויטמינים גבוהה (בעיקר מקבוצת B), ותהליך ההשריה גם מפחית את כמות חומצה הפיטית, מה שמקל על העיכול ומגביר את ספיגת מינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ.
לעומתם, חומוס משימורים - מציע נוחות מרבית ומוכן לשימוש מיידי, והוא אינו מכיל חומרים משמרים (רק מים ומלח). החיסרון שלו הוא שתהליך החימום הממושך במפעל עלול להקטין מעט את ריכוז הוויטמינים הרגישים לחום.
החומוס הקפוא - נחשב לפתרון המהיר הטוב ביותר מבחינת שמירה על ערכים, מכיוון שתהליך הבישול הראשוני שלו מקוצר יחסית לשימורים, והוא שומר טוב יותר על הוויטמינים.