שוקולד: גורם לקמטים ודלקות אבל יש גם בשורה טובה | מאיה רוזמן

השוקולד לא האויב: הקקאו עשיר בנוגדי חמצון ומגן על העור, אך הסוכר שבשוקולד גורם לקמטים ודלקות - הפתרון: שוקולד מריר איכותי או קקאו טהור ללא סוכר | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טבלת שוקולד
טבלת שוקולד | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

הגיע הזמן להפריד בין המרכיב המזיק, למרכיב שעושה לנו רק טוב, ולגלות: האם השוקולד באמת גורם לקמטים, ומה הקשר שלו לפצעי האקנה המציקים?

שוקולד למריחה
שוקולד למריחה | צילום: אינג'אימג'

התוצאה? סיבי הקולגן המשתנים הופכים נוקשים ושבירים, מה שגורם להופעת קמטים מוקדמת יותר, מאט את התחדשות התאים ומוביל לדלקתיות כרונית בגוף.

המחקר המוכיח: במחקר שבוצע על צעירים בגיל 15-25 (גילאי הסיכון לאקנה), תפריט דל פחמימות וסוכרים למשך 12 שבועות גרם לשיפור משמעותי במצב העור שלהם, לעומת קבוצת הביקורת שאכלה הרבה סוכרים.

לסיכום: אם אתם כבר אוכלים שוקולד, יש עדיפות ברורה לשוקולד ללא סוכר או לשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 70%) המכיל פחות סוכר. כך תיהנו מהיתרונות הבריאותיים של הקקאו, ותשמרו על הקולגן חלק.

תגיות:
שוקולד
/
עור הפנים
/
אקנה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף