הגיע הזמן להפריד בין המרכיב המזיק, למרכיב שעושה לנו רק טוב, ולגלות: האם השוקולד באמת גורם לקמטים, ומה הקשר שלו לפצעי האקנה המציקים?
התוצאה? סיבי הקולגן המשתנים הופכים נוקשים ושבירים, מה שגורם להופעת קמטים מוקדמת יותר, מאט את התחדשות התאים ומוביל לדלקתיות כרונית בגוף.
המחקר המוכיח: במחקר שבוצע על צעירים בגיל 15-25 (גילאי הסיכון לאקנה), תפריט דל פחמימות וסוכרים למשך 12 שבועות גרם לשיפור משמעותי במצב העור שלהם, לעומת קבוצת הביקורת שאכלה הרבה סוכרים.
לסיכום: אם אתם כבר אוכלים שוקולד, יש עדיפות ברורה לשוקולד ללא סוכר או לשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 70%) המכיל פחות סוכר. כך תיהנו מהיתרונות הבריאותיים של הקקאו, ותשמרו על הקולגן חלק.