נתחיל עם התרומה התזונתית של השקדים: שקדים עשירים בחלבון, יש בהם 22% חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, כ- 11% סיבים מעולים ומשביעים, ויטמינים- ויטמין E וויטמינים B, מינרלים -סידן- 250 מ"ג במאה גרם, וגם ברזל בכמות של 4 מ"ג במאה גרם. הרכב זה תורם לתחושת שובע, שיפור בריאות הלב וחיזוק העצמות.
כמות הקלוריות בשקדים הקלויים והטבעיים דומה עד זהה. אין הבדל! הערך הקלורי של שקדים קלויים וטבעיים דומה. תהליך הקלייה אינו משנה משמעותית את תכולת הקלוריות או המינרלים בשקדים. לדוגמה, ויטמינים מקבוצת B, הנמצאים בכמות משמעותית בשקדים, עמידים לחום ונשארים בכמותם גם לאחר הקלייה. כמו כן, מינרלים כמו סידן, ברזל, אבץ ומגנזיום נשמרים בתהליך הקלייה. למינרלים לא קורה כלום בחימום! כמות ברזל והמגנזיום זהה בקלויים כמו בטבעיים.
השפעה על ויטמינים: ויטמין E עלול להיפגע מעט בגלל הרגישות שלו לחום. עם זאת, מדובר בירידה זניחה בלבד. ויטמינים מקבוצת B - מכיוון שהקלייה קצרה יחסית, הירידה בכמות שלהם.אינה משמעותית. תוספת נתרן (מלח) בשקדים קלויים: שקדים קלויים עם מלח מכילים כ-100-150 מ"ג נתרן ל-20 גרם , להשוואה, פרוסת לחם רגיל מכילה כ-120-150 מ"ג נתרן.
למשל, במחקר שפורסם ב- Nutrition Research Reviews נמצא ששילוב שקדים, בוטנים בתזונה מבוקרת קלוריות עשוי לסייע בירידה במשקל. החוקרים ציינו כי שקדים עשירים בחלבון ובסיבים, מה שתורם לתחושת שובע ומסייע בשליטה על התיאבון.
מחקר נוסף שפורסם בעיתון המדעי האהוב עלי American Journal of Clinical Nutrition מצא ששילוב שקדים בתפריט דל קלוריות סייע לירידה משמעותית יותר במשקל ובהיקף המותניים, בהשוואה לדיאטה דלת קלוריות ללא שקדים. החוקרים הסבירו כי השומנים הבריאים והסיבים בשקדים מגבירים את תחושת השובע ומפחיתים את התיאבון.