אצל הרבה אנשים ביצה היא ארוחת הבוקר הקבועה, ובשנים האחרונות גם ארוחת ביניים מושלמת לדיאטה. אבל כמעט בכל הרצאה שאני מעבירה על חלבונים עולה אותה שאלה: האם יש הבדל בין ביצה קשה לבין חביתה? והאם אחת מהן "בריאה" יותר או משביעה יותר? אז הנה כל התשובות, בצורה ברורה, מבוססת ומפתיעה.
כשמדובר בחביתה - המרקם רך, אחיד, גמיש, והקיבה כמעט לא מתאמצת לפרק. לעומת זאת, ביצה קשה מוצקה יותר, והקיבה צריכה להשקיע יותר אנרגיה וזמן בפירוק שלה. המשמעות: שהייה ארוכה יותר בקיבה, תחושת מלאות ממושכת, פחות רעב בהמשך.
ביצה אחת מכילה כ־70–80 קלוריות. אחרי הוספת שמן בכמות גדולה, חביתה בקלות עוברת 200–300 קלוריות. כך, בלי לשים לב, ארוחת בוקר קטנה יכולה להפוך למנה גדולה שמעקבת ירידה במשקל. חביתה כן יכולה להיות בריאה אם מכינים אותה נכון.