זה רקוב או דבש? האם כדאי לאכול פירות גם כשהם רכים מאוד? | ד"ר מאיה רוזמן

פירות רכים או כהים עדיין בריאים: רוב הוויטמינים, הסיבים ונוגדי החמצון נשמרים, ואין סכנה ברוב המקרים - ניתן להשתמש בהם לשייקים, גלידות טבעיות, מאפים וריבות ביתיות | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות
פירות | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

פירות טריים הם בדרך-כלל מהאוכל הבריא ביותר שיש לנו בבית, אבל מה קורה כשהם כבר “עייפים”, רכים מדי, כהים, ואפילו מפיצים ריח מתוק-מדי? רבים מתלבטים אם זה עדיין בריא, אם נעלם הערך התזונתי, ואם אולי מתפתחים חומרים מזיקים. אחת השאלות האחרונות שהגיעה אליי בתוכנית הרדיו הייתה בדיוק בנושא.

פירות
פירות | צילום: אינג אימג'

אבל ... וזה חשוב: אין “אפס” ויטמין C בפרי רך. גם לאחר ירידה עדיין נשארת כמות משמעותית, לעיתים יותר גבוהה מאשר ברוב החטיפים והמאפים.

תגיות:
פירות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף