הרבה אנשים מדווחים על צורך מפתיע במתוק דווקא אחרי ארוחת הצהריים. לא תמיד מדובר בהרגל, ולעיתים זו תגובה פיזיולוגית טבעית של הגוף.
מחקרים מצביעים על כך שבשעות אחר הצהריים ישנה ירידה טבעית באנרגיה ובערנות, תופעה שמורגשת אצל רוב האנשים, וכאשר היא מתרחשת אחרי ארוחה חמה וגדולה - הצורך במתוק כמעט מתבקש.
מחקרים ב־American Journal of Clinical Nutrition מצאו שקפה מפחית את ספיגת הברזל ה־non-heme (הצמחי) בשיעור של 30–60%, תלוי בכמות הקפה ובחוזק שלו. ההשפעה משמעותית במיוחד כאשר הקפה נצרך ממש יחד עם הארוחה.