למה אנחנו צריכים מתוק אחרי ארוחת הצהריים: ומה אפשר לעשות כדי להפחית את החשק?| ד"ר מאיה רוזמן

למה אנחנו חייבים משהו מתוק דווקא אחרי ארוחת הצהריים? מחקרים מראים שמדובר בתגובה טבעית של הגוף לירידת אנרגיה ועומס עיכול - אבל עם שינויים קטנים בהרגלי האכילה, אפשר להפחית את העייפות ואת החשק למתוק

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת צהריים
ארוחת צהריים | צילום: ingimage ASAP
2
גלריה

הרבה אנשים מדווחים על צורך מפתיע במתוק דווקא אחרי ארוחת הצהריים. לא תמיד מדובר בהרגל, ולעיתים זו תגובה פיזיולוגית טבעית של הגוף.

מחקרים מצביעים על כך שבשעות אחר הצהריים ישנה ירידה טבעית באנרגיה ובערנות, תופעה שמורגשת אצל רוב האנשים, וכאשר היא מתרחשת אחרי ארוחה חמה וגדולה - הצורך במתוק כמעט מתבקש.

כוס קפה
כוס קפה | צילום: אינגאימג'

מחקרים ב־American Journal of Clinical Nutrition מצאו שקפה מפחית את ספיגת הברזל ה־non-heme (הצמחי) בשיעור של 30–60%, תלוי בכמות הקפה ובחוזק שלו. ההשפעה משמעותית במיוחד כאשר הקפה נצרך ממש יחד עם הארוחה.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
ארוחת צוהריים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף