חלב סויה: האם הוא באמת בריא או שרשימת הרכיבים מטעה אותנו?

הפופולריות של משקאות צמחיים עולה, אבל צרכנים רבים מוטרדים מהרכיבים שעל האריזה. למרות המיתוסים - הכמויות מזעריות, וחלב סויה ממשיך להוביל כתוצאה מערכי החלבון והאיזון התזונתי שלו | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חלב
חלב | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

דוגמה מצוינת היא לחם: ברוב הלחמים רשום "סוכר" מיד אחרי הקמח והמים, וזה גורם לאנשים להיבהל. בפועל? בכיכר לחם שלמה יש בערך כפית סוכר אחת בלבד. אותו הדבר בדיוק קורה גם במשקאות צמחיים.

מדריך חלב סויה ותחליפי חלב
מדריך חלב סויה ותחליפי חלב | צילום: מעריב אונליין

אז נסכם את התשובה למאזינה: חלב סויה הוא אחד התחליפים התזונתיים הבריאים והמאוזנים ביותר, ולא צריך לחשוש מהופעת "שמן" או "סוכר" ברשימת הרכיבים. כמו בלחם - המיקום לא מספר את הסיפור. בשילוב עם בדיקת הטבלה רואים את האמת: הכמויות קטנות, הערכים מצוינים, והמשקה תורם לתחושת שובע ולגיוון בתפריט.

תגיות:
חלב
/
סויה
/
מאיה רוזמן
/
חלב סויה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף