נוכח האירוע הזה, נערכים בסורוקה גם עתה למקרי חירום. הכוננות בבית החולים היא גבוהה, הנהלת המוסד הרפואי מקבלת עדכונים שוטפים, כדי להערך בצורה מיטבית למקרה שגם הפעם יחליטו האיראנים לשגר לשם טיל. בסורוקה פועלים לאתר מקומות אליהם ניתן יהיה לפנות נפגעים במקרה הצורך, אם יגיעו לשם פצועים, הדגש הוא על יצירת אפשרות להעביר נפגעים מאזורים בלתי ממוגנים למקומות מוגנים.
במקביל נעשה רענון הנחיות לצוותים הרפואיים. בית החולים ערוך לטפל באירועים רבי נפגעים ואף התנסה בכך במלחמות שצה"ל ניהל ברצועת עזה ובמקומות אחרים כשהשיא היה במהלך מלחמת חרבות ברזל, עת נאלצו בסורוקה לטפל במאות נפגעים שהגיעו בשעות הראשונות של המלחמה.
ההערכות הפעם נסמכת על ניסיון העבר והיא כוללת סימון של מקומות אליהם אפשר יהיה להעביר נפגעים במקרה של פגיעת טילים ומקומות בהם ניתן יהיה לטפל בבטחה בנפגעים באופן. שלא יסכן אותם ואת הצוותים.
כזכור, במהלך מבצע "עם כלביא" טיל איראני פגע באופן ישיר בבית החולים סורוקה בבאר שבע, נגרם נזק לבניין ללא נפגעים בגוף, בזכות העברת מטופלים למרחבים מוגנים.