אסון בפעוטון: 55 תינוקות נפגעו מהרעלה חמורה בירושלים, נקבע מותם של שניים מהם

אירוע חריג בירושלים: נקבע מותם של שני תינוקות, בנוסף ל-55 תינוקות שנפגעו. לאחר שעלה חשד להרעלת CO, בכב"ה אמרו כי מכשירי הניטור שלהם לא גילו עקבות לחומר מסוכן לכן נקבע לבסוף שלא מדובר באירוע חומ״ס

פעוט ישן בשירותים בפעוטון בירושלים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
אחת הגננות בזירה בירושלים
אחת הגננות בזירה בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם
פעוט ישן על הרצפה בשירותים בפעוטון בירושלים
פעוט ישן על הרצפה בשירותים בפעוטון בירושלים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

מדוברות איחוד הצלה נמסר כי צוותי הרפואה של איחוד הצלה הוזעקו לדירה בשכונת רוממה בירושלים עקב דיווח על פעוטה בת כחצי שנה שאיבדה את הכרתה.

טפסר שמוליק פרידמן על האירוע החריג בירושלים | צילום: דוברות כב"ה ירושלים

מכב"ה נמסר: "לוחמי האש ויחידת החומרים המסוכנים (חומ"ס) של מחוז ירושלים סיימו את פעולות הניטור בפעוטון ובסביבתו. מבדיקות שבוצעו באמצעות מכשור ייעודי לא זוהו ערכים של חומרים מסוכנים או רעילים במקום. במהלך האירוע פונו על-ידי גורמי הרפואה שני תינוקות במצב קשה לבית החולים הדסה הר הצופים. מדובר בתינוקות בני 3 חודשים ו-4 חודשים, כאשר התינוק הצעיר שהה בפעוטון זה לראשונה. השניים ישנו בחדר שינה נפרד בזמן האירוע. יתר הילדים פונו מהמקום, בעיקר כתוצאה מהבהלה, והועברו לטיפול והשגחת גורמי הרפואה. מפקד מחוז ירושלים, טפסר שמוליק פרידמן, הורה על הקמת צוות חירום מיוחד לבחינת נסיבות האירוע החריג".

זירת האירוע בירושלים
זירת האירוע בירושלים | צילום: איחוד הצלה
זירת האירוע ברוממה בירושלים
זירת האירוע ברוממה בירושלים | צילום: תיעוד מבצעי מד''א
זירת האירוע במעורבות חומר מסוכן בירושלים
זירת האירוע במעורבות חומר מסוכן בירושלים | צילום: איחוד הצלה

ד"ר אלמגור התייחס גם לטיפול במקרה: "הטיפול במצב שכזה הוא מורכב בגלל שבתהליך כזה ה-CO נשאר קשור להמגולבין, צריך להוציא אותו מהדם וזה תהליך לא פשוט. זה למעשה דומה יותר להרעלה מאשר לחנק".

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בעשור האחרון איבדו את חייהם 7 ילדים ובני נוער כתוצאה מהרעלה, מעל 700 ילדים בממוצע פוקדים כל שנה את חדרי המיון בעקבות הרעלה.

זירת האירוע ברוממה שבירושלים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

עוד אמרה כי "אנו נמצאים בתקופת החורף, בה יש עלייה במקרי תמותה הנובעים מחימום הבית, העדיפו שימוש באמצעי חימום בווחים כמו מזגן או רדיאטור והקפידו על אוורור החדר גם כאשר הוא מחומם. אני פונה מכאן להורים, אל תגידו ‘לי זה לא יקרה׳, האחריות לשלום ילדינו היא עלינו, ההורים והמבוגרים שבסביבתם, הגבירו את הערנות והקפידו על הנחיות הבטיחות".

המועצה לשלום הילד בהתייחסות לאירוע הקשה בירושלים: "אנחנו מזועזעים עמוקות ממותם של שני הפעוטות בגן הילדים בירושלים. על המשטרה ומשרד החינוך לבדוק לאלתר לא רק רשלנות חמורה אלא גם את נושא רישיון ההפעלה של הגן. הפעלת מסגרות לגיל הרך ללא רישוי ופיקוח וסטנדרטים מחייבים, היא לא פחות מאשר פיקוח נפש. נדרשת פעילות מהירה ומקיפה כדי להבטיח שלא יפעלו מסגרות שאינן עומדות בדרישות החוק לרישוי, סטנדרטים ופיקוח ולא יסכנו חייהם של מי שאפילו לא יכולים להתריע על סכנות מיידיות ומסכנות חיים".

במד"א אמרו כי במקביל, באותה השעה, צוותי הארגון הוזנקו לטפל בתינוקת כבת שבועיים מחוסרת הכרה, ללא דופק ונשימה, בעיר צפת ופינו אותה לבי״ח זיו במצב אנוש תוך ביצוע פעולות החייאה. צוותי מד״א הוזנקו גם לטפל בתינוקת כבת שלושה שבועות, גם היא מחוסרת הכרה ללא דופק ונשימה ביישוב בדרום השרון והיא פונתה לבי״ח שניידר במצב אנוש תוך ביצוע פעולות החייאה.

ומה הקשר ליועמ"שית?

עוד הוסיפו וכתבו: "אנחנו קוראים לכל גורמי שלטון החוק ולבית המשפט העליון לראות את האסון שהתחולל היום במעון הפיראטי, ולהבין שהדרתם של ילדים חרדים ממעונות יום מפוקחים היא זו שעלולה לגרום את האסון הבא".

תגיות:
ירושלים
/
תינוקות
/
הרעלה
/
פליטת פחמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף