"כותבות את ההיסטוריה ברגליים"
הבנות, שמשתלבות כבר כעת במחלקות השונות, שיתפו בסיפוריהן האישיים. חלקן סיפרו על הדחיפה שקיבלו בעקבות המצב האנטישמי באירופה, אך הרוב הדגישו את הרצון הפשוט והטהור לתרום למדינה. רבות מהן כבר מתכננות את עתידן המקצועי בישראל בתחומי הרפואה והאקדמיה.
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, פנה למתנדבות בהתרגשות: "לראות אתכן בוחרות להתנדב כאן, בבית החולים, זה רגע שממלא את הלב בגאווה. בתקופה מאתגרת כזו, ההחלטה שלכן לבוא ולהושיט יד היא אמירה ערכית עמוקה. אתן כותבות את ההיסטוריה ברגליים ומחזקות את מדינת ישראל".
מעטפת של ציונות
הגרעין בשיבא הוא רק קצה הקרחון של פרויקט רחב היקף של "האגודה להתנדבות", המפעילה כיום כ-70 בנות שירות מכל העולם - מארה"ב ומקסיקו ועד דרום אפריקה ורוסיה. האגודה מעניקה לבנות מעטפת ליווי צמודה, הכוללת מגורים, רכזת אישית ופעילויות חברתיות כדי להקל על נחיתתן הרכה בישראל.