היום (רביעי) הודיע המשרד כי הוא אכן מעבה את המענה הרפואי בעיר אילת. במסגרת ההיערכות, תוגברו יכולות הטיפול בעיר בבית החולים יוספטל באמצעות צוותים נוספים שישהו בעיר במהלך החג ועיבוי נוסף בסמוך לבית החולים יוספטל, שם הוקמה תשתית של חדרי ניתוח וטיפול נמרץ. זאת, בנוסף לתגבור מערך הפינוי הרפואי הרכוב והמוטס.
נוסף על כך, הוכשר אתר לפצועים קלים בסמוך לבית החולים בו ינתן טיפול רפואי על ידי רופאים מהקהילה, במידת הצורך. משרד הבריאות ימשיך לבחון את המצב באופן שוטף ולפעול בהתאם לצורך, במטרה להבטיח מענה רפואי איכותי, רציף וזמין לתושבי אילת ולמבקרים בעיר. בתוך כך מעדכן המשרד כי הודות להיענות הציבור אין עוד מחסור במנות דם בישראל. אלה שמעוניינים מוזמנים להמשיך ולתרום דם בתחנות מד"א השונות.
כזכור, במסגרת ההיערכות, פנו נציגי משרד הבריאות לרופאים עצמם בשאלון הרשמה התנדבותי, בו מתבקשים הרופאים למלא את פרטיהם והתנדבותם לסייע במקרה של אירוע חירום.
גורמים במשרד הבריאות הסבירו כי אין מדובר בהתרעה נקודתית אלא בהיערכות כללית. גם העובדה שמאות אלפי ישראלים פוקדים את העיר במהלך החג מעלה את הסיכון הסטטיסטי לתאונות או אירועים ביטחוניים, ולכן יש חשיבות עליונה לזמינות של מנתחים, מרדימים ואנשי טיפול נמרץ שיוכלו להגיע לשטח האירוע או לבית החולים יוספטל בתוך דקות ספורות.
אר"ן, אירוע רב נפגעים - מוגדר כסיטואציה שבה מספר הנפגעים ודרגת הפציעות שלהם עולים על יכולת הטיפול הרגילה של צוותי הרפואה והתשתית הקיימת במקום באותה עת. במצב כזה, נדרש ניהול שונה מהרגיל של זירת האירוע ושל בית החולים, הכולל מיון ראשוני מהיר ותיעדוף של הטיפול כדי להציל את מספר החיים הרב ביותר. באילת המורכבות גדולה במיוחד בגלל המרחק הרב מבתי חולים אחרים, דבר שמחייב הסתמכות על כוח האדם שנמצא בעיר.