סוף לבהלה: שני החשודים לאבולה בישראל נמצאו שליליים

משרד הבריאות הודיע כי שתי הבדיקות שבוצעו לנוסעים ששבו מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ואושפזו בחשד לאבולה נמצאו שליליות. בכך הוסר החשד לשני המקרים שעוררו בימים האחרונים היערכות נרחבת במערכת הבריאות

ד"ר איתי גל צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
היערכות צוותי רפואה ישראליים להתמודדות עם התפשטות אבולה
היערכות צוותי רפואה ישראליים להתמודדות עם התפשטות אבולה | צילום: יוסי זמיר פלאש 90
3
גלריה

על פי הודעת המשרד, הבדיקות בוצעו בהתאם לנהלים המקצועיים ולהנחיות הבינלאומיות המקובלות להתמודדות עם מחלות מידבקות מסוכנות. למרות שהחשד לאבולה נשלל, שני המטופלים ממשיכים לקבל טיפול רפואי בהתאם למצבם הרפואי ולממצאים הקליניים האחרים.

התפרצות אבולה בקונגו
התפרצות אבולה בקונגו | צילום: רויטרס

המקרים עוררו בימים האחרונים תשומת לב ציבורית רבה, לאחר ששני הנוסעים הגיעו לישראל מאזור שבו מתרחשת התפרצות משמעותית של המחלה. בעקבות האשפוזים הופעלו נהלי בידוד, בוצעו חקירות אפידמיולוגיות ונערכה היערכות בבתי החולים ובמשרד הבריאות לקראת אפשרות של גילוי מקרה ראשון בישראל.

נכון לעכשיו לא אובחן בישראל אף מקרה מאומת של אבולה. במשרד מזכירים כי אבולה אינה מחלה המועברת באוויר כמו שפעת, קורונה או חצבת, אלא מחייבת בדרך כלל מגע ישיר עם אדם חולה שכבר פיתח תסמינים, או עם דם, נוזלי גוף והפרשות של חולה.

ההתפרצות הנוכחית של האבולה מתרחשת בעיקר ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, ומערבת גם את אוגנדה. לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי שפורסמו במהלך חודש יוני, אובחנו עד כה מאות חולים מאומתים, ומאות נוספים נמצאים תחת מעקב. ההתפרצות נגרמת על ידי נגיף בונדיבוגיו, אחד ממיני נגיפי האבולה. בניגוד לנגיף זאיר, שעמד מאחורי ההתפרצות הגדולה במערב אפריקה לפני כעשור, אין כיום חיסון או טיפול ייעודי מאושר נגד המין המעורב בהתפרצות הנוכחית.

הצוותים הרפואיים במרכז אבולה בקונגו
הצוותים הרפואיים במרכז אבולה בקונגו | צילום: רויטרס

ארגון הבריאות העולמי הגדיר את הסיכון בתוך הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו כגבוה מאוד, ואת הסיכון למדינות הגובלות כגבוה. עם זאת, הסיכון למדינות מחוץ לאזור ההתפרצות, כולל אירופה, צפון אמריקה וישראל, מוגדר נמוך. הארגון אינו ממליץ בשלב זה על הגבלות גורפות על נסיעות או מסחר, אך קורא למדינות לחזק את המעקב אחר נוסעים מאזורים נגועים ולהיערך לזיהוי מהיר של מקרים חשודים.

משרד הבריאות שב וממליץ להימנע מנסיעות לא חיוניות לרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ולאוגנדה, שבהן קיימת תחלואה פעילה. נוסעים ששבים מאזורים אלה ומפתחים חום או תסמינים חריגים בתוך 21 ימים ממועד החזרה מתבקשים להישאר בבית, להימנע ממגע עם אחרים וליצור קשר טלפוני עם מוקד קול הבריאות של המשרד.

תגיות:
משרד הבריאות
/
אוגנדה
/
אבולה
/
קונגו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף