"צעד משמעותי בעולם שיקום הקשישים בישראל"

המרכז הגריאטרי השיקומי "בית בלב" השיק חדר טכנולוגי אינטראקטיבי, כדי לקדם את שיקום המטופלים, ולשפר את תחושת הבדידות המתלווה לחודשי השיקום

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
שיקום הקשישים בישראל | צילום: אלון ישראל

המרכז הרפואי שיקומי-גריאטרי "בית בלב" בראשון לציון השיק את החדר האימרסיבי הראשון בישראל המיועד לטיפול ולשיקום אוכלוסיית הגיל השלישי. המרחב האימרסיבי והאינטראקטיבי נוצר בעזרת טכנולוגיות מתקדמות של מציאות מדומה בחלל תלת ממדי, מספק חוויה סנסורית ותחושת נוכחות בסביבה הווירטואלית או המדומה. האימרסיביות והאינטראקטיביות בתוך הסביבה הטכנולוגית מייצרות למטופלים אפשרות לגרום לשינויים פסיכולוגיים ופיזיים, תוך התמקדות באזורים ספציפיים של הטיפול או הריפוי.

מדובר בחדר טיפולי ורב-חושי המשלב אור, קול, תנועה וריח, ומותאם במיוחד לצרכים של קשישים במטרה לשפר משמעותית את תוצאות השיקום שלהם. מערכת זו מביאה את חזית הטכנולוגיה השיקומית העולמית ישירות אל המטופלים בישראל, ומעבר להיותה מסייעת ברמה הפיזית, היא גם מסייעת להפיג את תחושת הבדידות המתלווה לחודשי השיקום הארוכים הרחק מהמשפחה ואף מאפשרת למטופלים להזמין לחוויה בין דורית את משפחתם לחדר. פיתוח זה מאפשר למטופלים להיטמע בתוך חוויית הטיפול ולנוע בחופשיות.

דניאל ברמן מנכ''ל ''בית בלב''
דניאל ברמן מנכ''ל ''בית בלב'' | צילום: באדיבות ''בית בלב''

המענים המרכזים של החדר כוללים תרגול פיזיותרפי לקשישים בתהליכי שיקום, סיוע למטופלים עם ירידה קוגניטיבית, הפחתת כאב ארוכת טווח, וכן שיפור מצב הרוח ועידוד המטופלים לתקשר עם הצוות. כמו כן, החדר מהווה טיפול חלופי לטכנולוגיות מיושנות יותר שהיו עלולות לגרום לתופעות לוואי, ללא צורך בחבישת קסדות מציאות מדומה כבדות אשר עלולות לגרום לבחילות, סחרחורות או לתחושת בידוד.

אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום: iStock

השפעותיהן של מערכות אלו (המוכרות בעולם כטכנולוגיית CAVE) נחקרו בהרחבה במוקדים קליניים ומחקריים מובילים ברחבי העולם - ובהם אוניברסיטת הונג קונג, בית האבות "לה קאמברה" בבלגיה, והמרכז הרפואי האוניברסיטאי חרונינגן בהולנד. המחקרים העולמיים בתחום אוששו כי בהיבט הרגשי, השהות בסביבות הווירטואליות מובילה לשיפור מובהק במצב הרוח, לעלייה ברגשות חיוביים ולירידה בחומרת הכאב. במחקרים קליניים אף נמצא כי תרגול במערכת מסיח את הדעת מהכאב ומוביל לירידה חדה ומשמעותית יותר בחומרתו בהשוואה לתרגול רגיל, יתרון שנשמר גם בבדיקות מעקב.

תגיות:
בריאות
/
קשישים
/
שיקום
/
מבוגרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף