כמעט ארבע שנים לאחר מותו של תינוק שאושפז בפגייה בבית החולים מעייני הישועה, ועדת החקירה של משרד הבריאות פרסמה היום (רביעי) את מסקנותיה בנוגע לנסיבות הטיפול בו.
רזניק התייחס לממצאים בתוכנית ב־103fm ותיאר תמונה קשה של שרשרת כשלים בטיפול. "אנחנו מדברים על ממצאי חקירה של משרד הבריאות, שחקר את הפרשה הזאת והעלה מסקנות קשות על נסיבות הטיפול", אמר.
לדבריו, לאחר לידתו של התינוק מצבו החל להידרדר בהדרגה, אולם הצוותים לא הצליחו לזהות בזמן את הסיבה. "על פי חקירת משרד הבריאות, האחיות בתינוקייה, שני הרופאים המתמחים והרופא הבכיר, במשך עשרות שעות כמעט לא הצליחו לאבחן את המצב שלו. לא הצליחו לאבחן את זה שהוא סובל מזיהום שאפשר היה לטפל בו באנטיביוטיקה, ומירב הסיכויים לטפל בו ולהציל אותו".
"המתמחים לא התייעצו ולא עדכנו את הרופא הבכיר"
רזניק הגדיר את האירוע כ"ליקוי מאורות אדיר, קשה וטראגי", והצביע במיוחד על הכשל בתקשורת בין הרופאים המתמחים לבין הרופא הבכיר.
"זיהום זה דבר שכיח, גם אצל תינוקות. טיפול באנטיביוטיקה זה עניין שכיח ויומיומי", אמר. "היה פה ליקוי מאורות אדיר, קשה, טראגי, כשל גדול של האחיות, הרופאים המתמחים והרופא הבכיר".
לדבריו, אחד הממצאים המרכזיים נוגע לכך שהמתמחים לא פנו בזמן לרופא הבכיר. "אחת הבעיות הכי קשות שהתגלו פה זה שהרופאים המתמחים, אלה שמופקדים בפועל על הטיפול הרפואי בחולים ברוב שעות היממה, לא התייעצו. הם לא עדכנו את הרופא הבכיר".
רזניק הוסיף כי בעדות שמסר הרופא הבכיר למשרד הבריאות הוא טען כי אילו המידע היה מגיע אליו בזמן, התוצאה הייתה עשויה להיות שונה. "הוא אומר בעדות שלו במשרד הבריאות שאם היו מעדכנים אותו במידע, רוב הסיכויים שהסוף היה אחר. הטיפול היה אחר, הוא היה מקבל תרופה ונשאר בחיים".
עם זאת, רזניק הדגיש כי האחריות אינה מוטלת רק על המתמחים. "זה תפקידו לשאול, אבל בשעות הלילה בבתי החולים בישראל מופקדים על הטיפול כמעט בכל המחלקות הרופאים המתמחים. התפקיד הראשוני שלהם, וזה תפקיד קשה, זה לדעת מתי לעדכן, לזעוק ולהביא את הרופא הבכיר הכונן לטיפול במחלקה".
לדבריו, גם האחיות היו צריכות להתריע: "גם האחיות, חלקן מנוסות יותר בעשרות שנים מהמתמחים, גם הן לא עדכנו את הרופא הבכיר".
ביקורת על בית החולים: "לא עדכנו את ההורים"
ממצאי הוועדה כוללים, לדברי רזניק, ביקורת חריפה גם על התנהלות הנהלת בית החולים מעייני הישועה והמחלקה לאחר מות התינוק.
"התינוק נפטר ב־2022, אנחנו כבר ב־2026. שלוש־ארבע שנים זה מה שקורה בוועדות הבדיקה במשרד הבריאות", אמר רזניק. "זה לא צריך לקרות ככה, מכל הסיבות, כולל כלפי ההורים וכולל כלפי מערכת הבריאות, אבל זה המצב".
רזניק טען כי לאחר המקרה לא בוצע תהליך מספק של בדיקה ושיתוף המשפחה. "לא עשו חקירות משמעותיות, לא עדכנו את ההורים, לא דיווחו להורים, לא נפגשו עם ההורים והקימו ועדה שעל פי חוק הממצאים שלה סודיים ואי אפשר לגלות אותם".
מותו של התינוק אירע בנובמבר 2022. כעת, שנים לאחר האירוע, מסקנות ועדת החקירה מצביעות על שורת כשלים בזיהוי ההידרדרות במצבו, בתקשורת בין אנשי הצוות ובאופן שבו טופל האירוע לאחר מותו.