מנחת המטוסים הרצוג ממוקם במתחם הרפואי הרצוג בירושלים ויתופעל ע"י צוותי טיסה, אנשי רפואה וצוותי קרקע ותפעול מקצועיים בשיתוף מד"א, ברוק תעופה, המרכז הרפואי הרצוג, המרכז הרפואי הדסה ועוד. בהקמתו השקיעו כ-5 מיליון ש"ח.
ארגון "הצלה אייר" הוקם ע"י הפילנתרופ היהודי האמריקאי אלי רואו בשנת 2018 בארה"ב ופועל באמצעות צוותי רפואה ותעופה מקצועיים לסייע למטופלים הזקוקים להטסה רפואית. מאז הקמתו של הארגון ביצעה למעלה מ-1,800 משימות הטסה רפואיות ב-24 מדינות ברחבי העולם.
אלי רואו , נשיא "הצלה אייר" מציין: ״החזון שלנו הוא להביא עזרה רפואית לאדם שזקוק לה, גם כשהמרחק הופך את הדרך לטיפול למורכבת. במשך השנים בנינו בהצלה אייר יכולת להגיע למטופלים ברחבי העולם; עכשיו אנחנו משקיעים גם בבניית יכולת מקומית בישראל. הבסיס בירושלים, יחד עם מד״א ושותפינו, יאפשר לנו להרחיב בהדרגה את היקף הפעילות ולהגיע לעוד אנשים ברגעים שבהם פינוי רפואי מהיר ומקצועי יכול לעשות את ההבדל.״
ארגון "הצלה אייר" בראשותו של המייסד והנשיא אלי רואו השיק בסוף השבוע בירושלים את מנחת הרצוג המיועד להפעלת מסוקים רפואיים בראשם מסוק הפינוי מדגם Sikorsky S-76.
לצד מנחת המטוסים מוקם גם מרכז הפעילות הירושלמי של "הצלה אייר", הכולל תשתיות לפעילות מבצעית, שליטה ותיאום, וכן מתקנים לצוותים. בכך נוצר בסיס המשלב מסוק, תשתית קרקעית ואנשי מקצוע באזור ירושלים, עם יכולת לתת מענה גם לאזור בית שמש וחבל לכיש, בקעת הירדן, ים המלח ,יו"ש ואזורים נוספים בהתאם לאישורים ולתיאום הנדרש. הקמת המתחם נעשתה בהשקעה של כ-5 מיליון ₪ בתשתיות, במבנים, בציוד ובמוכנות מבצעית, ההשקעה הייתה בסיוע תורמים , במיוחד התרומה של דוד וג'ודי אגר.
מנחת הרצוג ממוקם במתחם הרפואי הרצוג בירושלים ויתופעל ע"י צוותי טיסה, אנשי רפואה וצוותי קרקע ותפעול מקצועיים בשיתוף מד"א ,ברוק תעופה, המרכז הרפואי הרצוג , המרכז הרפואי הדסה ועוד.
מנחת הרצוג משתרע על שטח של כ-5 דונם ,והמטרה להמשיך לפתח ולבסס את המתחם כדי לספק באזור ירושלים יכולת פעולה אווירית לאורך זמן.
"הצלה אייר" (Hatzolah Air) הוא ארגון ללא מטרות רווח, הפועל באמצעות צוותי רפואה ותעופה מקצועיים, מתנדבים ותמיכת תורמים כדי לסייע למטופלים הזקוקים להטסה רפואית, להעברה למרכזי טיפול מתאימים ולמשימות חילוץ וחסד. הארגון החל לפעול בשנת 2018 בארצות הברית, ומאז הרחיב את פעילותו למדינות וליבשות נוספות.
ארגון "הצלה אייר" ביצע במהלך השנים למעלה מ־1,800 משימות בלמעלה מ־24 מדינות. בין יעדי הפעילות נמנים ארצות הברית, ישראל, אוקראינה, מדינות אירופה, מקסיקו, פנמה ואוסטרליה. פעילות הטיסות הבינלאומית נשענת על צי מטוסי סילון רפואיים, ובו Gulfstream G550, שני מטוסי Citation X ומטוס Citation CJ3.
עם פרוץ המלחמה באוקראינה בשנת 2022 השתתף הארגון במבצעי חילוץ והטסה רפואית של נפגעים מאזורי הלחימה לישראל, ובהם גם בני משפחה שנפצעו בקייב. לאורך השנים טיפל הארגון גם בחילוץ ובהשבה לישראל של פצועים, ניצולי שואה וישראלים שנקלעו למצוקה או נפצעו במדינות שונות בחו"ל, ובהבאתם לטיפול רפואי בישראל בשיתוף משרד העלייה והקליטה.
ב־7 באוקטובר 2023 ובימי המלחמה שלאחר מכן השתתפו מסוקי המערך המשותף של "הצלה אייר" ומד"א בפינוי פצועים מאזור עוטף עזה.
אלי רואו, נשיא "הצלה אייר", אמר: "החזון שלנו הוא להביא עזרה רפואית לאדם שזקוק לה, גם כשהמרחק הופך את הדרך לטיפול למורכבת. במשך השנים בנינו בהצלה אייר יכולת להגיע למטופלים ברחבי העולם; עכשיו אנחנו משקיעים גם בבניית יכולת מקומית בישראל. הבסיס בירושלים, יחד עם מד"א ושותפינו, יאפשר לנו להרחיב בהדרגה את היקף הפעילות ולהגיע לעוד אנשים ברגעים שבהם פינוי רפואי מהיר ומקצועי יכול לעשות את ההבדל".
ד"ר אהרון אדלר, מנהל "הצלה אייר" והמנהל הרפואי של הארגון, הוסיף: "עבדתי שנים רבות ברפואת חירום בירושלים ובסביבתה, ואני מכיר את המקרים שבהם המרחק בין זירת האירוע לבית החולים הוא חלק מהאתגר הרפואי. מסוק 'לב הארץ' נועד לתת לנו אפשרות נוספת במקרים הנכונים: נפגעי טראומה קשים, מטופלים עם אירוע לבבי או שבץ מוחי, ומקרים שבהם נדרשת העברה דחופה לטיפול מתקדם. לא כל מטופל זקוק למסוק; אבל כשפינוי מוטס מתאים, אנחנו רוצים שהיכולת הזאת תהיה זמינה גם לתושבי ירושלים והמרחב שסביבה, בשיתוף פעולה מלא עם מד"א ועם בתי החולים".