אצות: מלאות במינרלים, עשירות ברכיבים תזונתיים ולא חייבים אותן רק בסושי

אחד המינרלים העיקריים שבאצות הוא היוד. היוד משפיע על תפקוד בלוטת התריס - החיונית לחילוף החומרים ולשמירה על קצב הגדילה ועל ההתפתחות הקוגניטיבית

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
אצות
אצות | צילום: אינג אימג'

את האצות למדנו להכיר בעיקר בצורתן המגולגלת, עם אורז ותוספות מגוונות, במאכל האסייתי הפופולרי בישראל - סושי. אך מאז השתלבותו של הסושי בקולינריה המקומית ועד היום עברו לא מעט אצות בים וגם בבריכות גידול מלאכותיות. את האצות ניתן לרכוש גם כקוביות תיבול וגם כתוספי תזונה. הן משתלבות במרקים, בסלטים ובתבשילים שונים.

תגיות:
דיאטה
/
אצה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף