חורף חם: עד כמה השימוש באבקות מרק אינו בריא?

האם יש קשר בין קינמון להפחתת רמת הסוכר בדם, האם ניקוי רעלים מומלץ, ומהי החשיבות של יוד בגופנו? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבקת מרק
אבקת מרק | צילום: אילוסטרציה: אינג אימג'

“מחקרים רבים טוענים כי השימוש בקינמון יכול לגרום להפחתת הסוכר בדם. מנגד, חשוב שנזכור שאי אפשר להשתמש בקינמון כמו שמשתמשים בתרופה. את לא יכולה לאכול כל היום עוגות ועוגיות, להוסיף כפית קינמון ולהרגיש טוב. לקינמון יש יתרונות בריאותיים רבים. את יכולה לשלב אותו בתפריט היומיומי שלך: להכניס כפית קינמון לדייסת שיבולת השועל בבוקר או להוסיף מעט קינמון לקפה, ואפילו לשתות סיידר תפוחים עם קינמון”.

“ליוד חשיבות יתרה בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. הוא מסייע לגדילה תקינה, להתפתחות המוח וחשוב לתפקוד התקין של בלוטת התריס. מחסור ביוד מעכב את שריפת השומנים בגוף, עלול לגרום להשמנה, לעייפות, לעצירות, לאקנה, לבעיות במצב הרוח, לנשירת שיער ואף לעלייה בסיכון לסרטן. בהריון מחסור ביוד הוא ממש מסוכן. יוד נמצא בעיקר במי ים, באצות ובשאר חיות הים. בישראל אחוז גבוה של מי השתייה הם מים מסוננים שעברו התפלה ואלה מאבדים אחוז גבוה מהיוד. את מי הברז שעברו התפלה אנו נוהגים גם לסנן באמצעות ברי שתייה, שגם הם גורמים לאיבוד כמות היוד שנותרה במים. התוצאה: בשנים האחרונות יש עלייה של כמעט פי שניים בשימוש בתרופות לסיוע לבלוטת התריס בשל מחסור ביוד. על פי הנתונים, כ־30% מהאוכלוסייה בישראל סובלים ממחסור ביוד. עבור ילדים חשוב לצרוך כ־90 מיקרוגרם יוד ביום, מבוגרים 150 ובהריון כ־220. כמות גדולה של יוד נמצאת במנות סלמון או בפירות ים. באצות וואקאמה או אצות נורי שנמצאות בסושי יש 45 מיקרוגרם יוד. מי שלא אוכל דגים ואצות נמצא בסכנת מחסור ביוד. את מצבכם בנושא תוכלו לבדוק באמצעות בדיקת שתן. כך או כך, יש להיבדק ולשמור על איזון, שכן עודף יוד בגוף עלול לגרום אף הוא לנזקים”.

“ניקוי רעלים לגוף הוא כמו ריסטרט למחשב. במהלך היום אנחנו מעבידים את הקיבה והכבד כל הזמן. ניקוי הרעלים נקרא כך משום שהגוף לא צריך לעבוד קשה ביום שכזה. כאשר עושים צום מיצים לדוגמה, הכבד והקיבה נחים. לשאלתך, תחת ההגדרה של ‘ניקוי רעלים’ אפשר לכתוב כמעט כל מה שנרצה וזה ייחשב נכון. יכול להיות שזה גימיק, לפחות ברמה הסמנטית, שכן אין דבר כזה באמת ‘ניקוי רעלים’. עם זאת, מנוחה לאיברים הפנימיים באמצעות תזונה ייעודית המותאמת לכך היא טובה לגוף, ובלבד שלא עושים זאת מעבר ליומיים רצופים. בפתרונות אחרים, דוגמת חוקן לסוגיו, אני לא מאמינה”.

"המחסור במגנזיום מאוד נפוץ. לאחרונה אנשים רבים התחילו להבין את הערך הרב שלו עבורנו. כדי למלא את המאגרים ולהשלים את החוסרים חשוב מאוד להוסיף לתזונה היומיומית שיבולת שועל, אגוזים כמו קשיו, ערמונים, פקאנים, גרעיני דלעת, דגנים מלאים, תרד, סלרי ובננות".

“בהחלט, הם בריאים מאוד. אומנם ב־100 גרם בוטנים יש כמעט 600 קלוריות, אבל חשוב שתדעי כי יש בהם גם 26% חלבון, סיבים תזונתיים, אבץ, ברזל, סידן ואשלגן. יש שיגדירו אותם כנשנושים בריאים".

תגיות:
אבקת מרק
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף