במשרד הבריאות טוענים: "ההתנהלות במשבר הסלמונלה בשוקולד הייתה תקינה"

ד"ר ספי מנדלוביץ', משנה למנכ"ל משרד הבריאות, שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב על החשש לסלמונלה בשוקולד במפעל שטראוס, וציין לטובה את התנהלות החברה במשבר

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מוצרי שטראוס שרוקלו
מוצרי שטראוס שרוקלו | צילום: אבשלום ששוני

בפתח דבריו נשאל מנדלוביץ' מתי נודע למשרד הבריאות על הבעיה, והוא השיב: "ההתנהלות הייתה מבחינתנו תקינה. הדיווח הראשוני מבדיקות שנעשות בידי המפעל הגיעו ב־19 לחודש על עדות לחשד לסלמונלה בסביבת הייצור, האינדיקציה הנוספת הייתה ב־21 גם בחומר הגלם".

"מהרגע שהם מודיעים ב־19 לחודש, יש נהלים מאוד ברורים. הבדיקות הראשוניות הן עם סף רגישות מאוד גבוה. זאת אומרת, כדי לא לפספס מקרים כאלה, היכולת לאתר היא גם על שביב של שביב של חיידק, היא מרימה דגלים אדומים"

על הטענה שהציבור לא קיבל את האינדיקציה הזאת בזמן אמר: "אני חושב שבשלבים ראשוניים, גם ב־19 וב־21, אני חושב שזה היה בשלב מוקדם מדי להודיע כזה דבר. אנחנו נהגנו נכון, בהחלט".

הוא הסביר מה בכוונת המשרד לעשות כעת לגבי פס הייצור. "במקרים האלה, אנחנו תמיד מקיימים תחקיר, קודם כל לבדוק את ההתנהלות של החברה - כמו שאמרתי, על פניו, אנחנו לא רואים פה טעם לפגם - את ההתנהלות שלנו, כי גם כל משרד צריך לבדוק את עצמו ולראות שהוא התנהל כמו שצריך. בשלב הזה, הפסים סגורים, וכאן, גם אנחנו החמרנו, אבל גם החברה עצמה לקחה על עצמה והחמירה".

כשנשאל אם אולי מדובר ב"החמרת יתר" השיב: "לא הגזמנו. מדובר בפרוטוקולים בינלאומיים. כל המדינות המערביות נוהגות בדיוק באופן ובשיטה הזאת. אנחנו כמובן עוצרים שנייה, רואים אם יש אינדיקציות לדוגמה במוצרים - כי כמו שאמרנו, ראינו את זה בחומר גלם, בפס הייצור, לא ראינו במוצרים. מחכים לאותן בדיקות, אותן תרביות. ברגע שנראה שהחשש הזה הוסר, בתיאום עם החברה, אנחנו נשחרר את המוצרים".

מנכ"ל משרד הבריאות: "לא זיהינו עלייה גבוהה בתחלואה בסלמונלה"

בהמשך אמר: "אנחנו בודקים האם היה נכון להודיע קודם, אחרי הבדיקה נדע להפיק לקחים. סך הכל התנהל תהליך שהיה זהיר. יכול להיות שהיה צריך להזהיר קודם, אני לא יודע להגיד בוודאות. נבדוק ונראה".

תגיות:
שטראוס
/
משרד הבריאות
/
סלמונלה
/
נחמן אש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף